Siirry sisältöön
itseopiskelu -

Uusia kursseja Libopissa

Kirjakasa ja kukka.

Libopissa julkaistaan viikolla 3 kaksi uutta valtakunnallista kurssia Kirjastojen yhteiset -osiossa. Tilaa Libopin kurssiavaimet suoraan sähköpostiisi tästä linkistä!

Hei me vinkataan!

Kurssilla käydään läpi vinkkauksen perusteita monesta eri näkökulmasta. Millainen on hyvä vinkkari ja hyvä esiintyjä yleensä? Miten laaditaan kiinnostava esitys? Mikä on vinkkauksen ydinsanoma? Mistä eri kulmista kirjoja voi lähestyä? Millaisia retorisia ja visuaalisia keinoja vinkkari voi käyttää?

Kurssi on suunnattu pääasiassa niille, joilla ei ole vielä juurikaan kokemusta vinkkauksesta sekä niille, jotka haluavat kerrata asioita pitkän tauon jälkeen. Mikään ei estä konkareitakaan tulemasta mukaan, sillä aina voi oppia jotain uutta! Verkkokurssin tavoitteena on rohkaista tekemään kirjavinkkausta ja esiintymistä sekä lisätä uskallusta olla innostunut kirjoista. Kurssin sisältöä soveltamalla saa ideoita myös muuhun esiintymiseen ja muiden esitysten laatimiseen.

Kurssin kesto on noin 3–4 h ja on suositeltavaa tehdä kurssi pienissä paloissa.

Girjájin – saamelaisen kulttuurin ja kirjallisuuden kurssi

Girjájin-kurssi Libopissa tarjoaa perustietoja saamelaisesta kulttuurista ja kirjallisuudesta. Girjájin on suunnattu kirjastolaisille, jotka tarvitsevat saamelaistietoa työssään – eli ihan kaikille! Kurssi muodostuu videoluennoista sekä pohdinta- ja keskustelutehtävistä. Luennoitsijoina on saamentutkimuksen ja saamelaisen kirjallisuuden guruja. Kurssin suorittamiseen menee aikaa noin neljä tuntia.

Girjájin-kurssi on tehty Suomen saamelaisen erikoiskirjaston ja Lapin Alueellinen kehittämistehtävän yhteistyönä.

Löydät kurssin Libopista Kirjastojen yhteiset -kategoriasta. Erillistä kurssiavainta ei tarvita. Lisätietoja: Karoliina Harvala