Siirry sisältöön
Mainoskuva Libopista.

Liboppi on Suomen yleisten kirjastojen henkilökunnalle suunnattu verkko-oppimisympäristö osoitteessa liboppi.fi. Libopista löydät kirjastoalan ammattilaisille tarkoitettuja verkkokursseja, joita voit opiskella verkossa ajasta ja paikasta riippumatta. Verkkokurssit voivat sisältää tekstiä, kuvaa, ääntä, videota sekä erilaisia oppimistehtäviä. Libopissa on sekä suomen- että ruotsinkielisiä kursseja.

Tilaa kurssiavaimet sähköpostiisi

Libopissa on sekä kaikille yleisten kirjastojen työntekijöille avoimia kursseja (Kirjastojen yhteiset -kategoria) että eri AKE-alueiden omia kursseja, jotka on tarkoitettu vain kyseisen alueen työntekijöille. Osalle kursseista tarvitaan käyttäjätunnuksen lisäksi erillinen kurssiavain. Jos tarvitset kurssiavainta, täytä tämä lomake. Saat listan kurssiavaimista sähköpostiisi.

Kurssipoimintoja

Liboppi on alueellista kehittämistehtävää hoitavien kirjastojen (AKEt) sekä valtakunnallista kehittämistehtävää hoitavan kirjaston (VAKE, Helsingin kaupunginkirjasto) yhteistyössä tuottama palvelu, joka on suunnattu kaikille Suomen yleisille kirjastoille. Libopin sisällöntuotantoa koordinoi toimituskunta, jossa on vähintään yksi edustaja kaikista AKE-kirjastoista sekä VAKEsta. AKE Porvoo vastaa toimituskunnan vetämisestä vuosina 2023–2024. Alustan teknisestä ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa Turun AKE.