Hoppa till innehåll

AKE-Borgås kontaktuppgifter

AKE-Borgås team

Som kontaktpersoner för det regionala utvecklingsuppdraget på Borgå stadsbibliotek fungerar ansvarig informatiker Jan Nyström och informatikerna Elina Karioja och Tiina Rajala.

Tillsammans med biblioteken ska vi planera och organisera utbildningar för hela bibliotekspersonalen i Nylands region. Dessutom vill vi verka för att skapa inspirerande möten mellan människor, färdigheter och kunskap.

Ta kontakt!

Mies poseeraa kirjahyllyjen edessä.
Jan Nyström

Ansvarig informatiker, Regionalt utvecklingsuppdrag

Nainen hymyilee kirjahyllyjen edessä.
Elina Karioja

Informatiker, Regionalt utvecklingsuppdrag

Nainen hymyilee kirjahyllyjen edessä.
Tiina Rajala

Informatiker, Regionalt utvecklingsuppdrag

Mera information om teamet

Jan är medlem i den svenskspråkiga samarbetsgruppen ÅKE och kontaktperson när det gäller fortbildning och arbetsgrupper för förmän och chefer. Jan jobbar även aktivt som kontaktperson för små bibliotek.

AKEs ansvariga informatiker Jan Nyström.
Jan Nyström, bild: Sanni Saarinen

På Elina Kariojas ansvar faller Liboppi-plattformens kurser för Nylands region och det landsomfattande utvecklingsarbetet tillsammans med andra AKE-bibliotek. Elina har också övriga kurser som hänför sig till digitalt kunnande på sitt ansvar, liksom AKE-Borgås kanaler på sociala medier. Hon kommer dessutom att sköta nätverket SEVERI.

AKEs informatiker Elina Karioja.
Elina Karioja, bild: Sanni Saarinen

Tiina Rajala ansvarar för kommunikationen och i synnerhet för nyhetsbrevet som skickas ut varje månad. Tiina har också en yrkeshögskoleexamen i tjänstedesign och kan ge råd som gäller utvecklingsarbete med kunden i fokus. Tiina sköter det största och aktivaste nätverket inom Nylands allmänna bibliotek, nämligen arbetsgruppen för barn- och ungdomsarbete.

AKEs informatiker Tiina Rajala.
Tiina Rajala, bild: Sanni Saarinen

Kommunikationskanaler

Nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev utkommer en gång i månaden.

Somekanaler

Vi publicerar information om kommande fortbildningar också i den riksomfattande biblioteken.fi-kalendern.

Dataskyddsbeskrivningarna

För att sköta det regionala utvecklingsuppdraget registrerar Borgå stadsbibliotek personinformation då vi tar emot anmälningar till utbildningar och sköter informationsgången inom olika grupper och nätverk samt för nyhetsbrevet.