Kyllä me taidamme! Vertaisoppimisen ideapäivä 11.3. keskustakirjasto Oodissa

Miten jakaisimme ideoita, tietoa ja osaamistamme kirjastoammattilaisten kesken? Miten kokeneiden työntekijöiden osaaminen ja hiljainen tieto saataisiin talteen? Työntekijävaihto toiseen kirjastoon voi avata silmiä uusille asioille ja olla ponnahduslauta toiminnan kehittämiseen sekä lähettävässä että vastaanottavassa kirjastossa. Se voi myös olla oiva tilaisuus verestää vaikkapa ruotsin kielen taitoa.

Tule kuulemaan kokemuksia vertaisoppimisen eri tavoista: monimuotoisesta mentoroinnista ja työntekijävaihdoista. Antti Seppänen Aluehallintovirastosta ja Riikka Rajala Kirjastoseurasta kertovat, miksi heillä on käynnistetty mentorointiohjelmia. Saara Ihamäki Helsingin kaupunginkirjastosta tarjoaa mielenkiintoisen vilkaisun vertaiskehittämiseen Helsingin kaupunginkirjastossa. Ulla Siiskonen ja Sari Tulla  Kangasniemeltä tulevat kertomaan, miten osaamisen jakaminen kuntien välillä toimii Kangasniemellä ja Laukaassa. Enter ry. on tuttu digitaitojen edistämisen kumppani monesta kirjastosta ja vertaisoppiminen on sen toiminnan ytimessä. Marianne Ropponen ja Leena Keskinen Helsingin yliopistosta ovat vertaisryhmämentoroinnin asiantuntijoita.

Alueellisen kehittämistehtävän avustuksesta voidaan korvata työntekijävaihtojen matka- ja majoituskustannuksia Uudenmaan alueella. Vaihtojen ei välttämättä tarvitse olla vastavuoroisia. Kerromme, miten tämä toimii käytännössä. Iltapäivällä on mahdollisuus etsiä sopivaa vaihtopaikkaa vaihtomarkkinoiden merkeissä.

11.3.2019 klo 9-16

Keskustakirjasto Oodi, Maijansali

9-9.30 Aamukahvit
9.30-10.30 Vaihtelu virkistää: työntekijävaihdot hankkeesta pysyväksi käytännöksi Uudenmaan kirjastoissa, Katja Jokiniemi (Helsingin kaupunginkirjasto), Catharina Latvala ja Marika Sykkö (Porvoon kaupunginkirjasto)
10.30-11.30 Kokemuksia mentoroinnista:
– Antti Seppänen (AVI)
– Riikka Rajala (Suomen kirjastoseura)
– Saara Ihamäki (Helsingin kaupunginkirjasto)
11.30-12 Läpsystä vaihto – osaamisen vaihtoa Kangasniemellä ja Laukaassa,  Ulla Siiskonen ja Sari Tulla (Kangasniemen kirjasto)
12-13 lounas
13-13.30 Verme: Vertaisuudesta voimaa! Marianne Ropponen ja Leena Keskinen
13.30-14 Enter ry:n kokemuksia vertaisneuvonnasta ja -oppimisesta
14-14.15 Kahvitauko
14.15-16 Työpaja ja vaihtomarkkinat: mitä osaamme ja mitä haluaisimme oppia?

Ilmoittautuminen 5.3. mennessä:

Koulutus on alueelliseen kehittämistehtävään kuuluvaa täydennyskoulutusta. Koulutus on osallistujille maksuton, mutta osallistujat vastaavat itse matkustus- ja ruokailukustannuksistaan. Kahvit tarjoaa AKE Porvoo.

Koulutuksen järjestää Uudellamaalla alueellista kehittämistehtävää hoitava Porvoon kaupunginkirjasto.
Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin paikkoja, ovat Uudenmaan kirjastoammattilaiset etusijalla koulutukseen.

Post A Comment