Uusia verkkokursseja Libopissa

Kirjoja syklissä.

Uusia verkkokursseja Libopissa

Libopissa on nyt uusi nuortenkirjastotyön kurssi nimeltä Nuortenosastolle! Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka kohtaavat kirjastotyössään nuoria. Kurssi keskittyy nuorten vapaa-ajankirjastopalveluihin, eli koulu- ja oppilaitosyhteistyö ei kuulu tähän kokonaisuuteen. Sisältöinä kurssilla ovat mm. nuorten kohtaaminen, nuortenosaston aineistot ja tapahtumat sekä yhteiskehittäminen. Kokonaisuuden suorittamiseen menee noin kaksi työpäivää, mutta sisällöistä voi toki myös poimia itseä kiinnostavia osioita. Kurssin on laatinut Seinäjoen kaupunginkirjasto, lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä, eli Seinäjoen Erte. Kurssi löytyy Libopista Kirjastojen yhteiset -kurssikategoriasta.

Kokoelmatyön verkkokurssi Kohti kokoelmatyötä on myös avattu. Verkkokurssi sisältää kokoelmatyön perusasioita, ja se on rakennettu vuorovaikutuspohjaisesti. Tavoitteena on jakaa kirjastokentän yhteistä kokoelmatyön tuntemusta ja hyviä käytänteitä. Kurssi sisältää keskustelu- ja pohdintatehtäviä, jotta kokoelmiin liittyvää tietämystä, kysymyksiä ja pohdintoja saadaan näkyviksi ja jaettaviksi. Kurssi koostuu kolmesta osasta: kokoelmapolitiikat ja –linjaukset, kokoelmatyö, sekä digitaalinen kokoelma ja digimedian rooli. Kurssin arvioitu suoritusaika on 4,5 tuntia, lisämateriaalien kanssa noin seitsemän tuntia.

Liboppi on kirjastolaisten yhteinen verkko-oppimisympäristö, jonne voi itse tehdä tunnuksen ja tutustua kurssisisältöihin. Jos et ole vielä rekisteröitynyt, se onnistuu liboppi.fi -etusivulla Kirjaudu-painikkeen takaa. Osaan kursseista vaaditaan kurssiavain, joita voi tiedustella sähköpostitse elina.karioja@porvoo.fi.

Ei kommentteja

Pahoittelut, kommentointi on suljettu tällä hetkellä.