Tiina tässä moi!

Tiina tässä moi!

Olen Tiina Rajala ja aloitin tammikuussa AKE-informaatikkona Porvoossa. Olen työskennellyt pitkään Porvoon kirjastossa mm. tietokirjallisuuden kokoelmatyön, kaukopalvelun ja asiakaspalvelun parissa. Ennen Porvoota sain ensituntumaa kirjastomaailmaan Tampereella Metsossa. Viime vuosina olen hoitanut kirjaston viestintää monissa eri kanavissa ja esimerkiksi lanseerannut kirjastolle oman uutiskirjeen. Lisäksi olen tehnyt töitä verkkokirjaston ja kotisivujen kehittämisen ja e-aineistojen markkinoinnin parissa.

Iso osa viime vuosien työtä on myös ollut Porvoon pääkirjaston tilamuutos, jossa olen ollut mukana huolehtimassa asiakasnäkökulman toteutumisesta. Asiakasymmärrystä tiloihin liittyvistä tarpeista kerättiin muun muassa järjestämissäni asiakasilloissa ja erilaisin haastatteluin ja kyselyin. Koronapandemia hieman hankaloitti toteuttamista, mutta saimme varsin kattavasti tietoa siitä, miten asiakkaat käyttävät kirjaston tiloja, miten he etsivät aineistoja ja mitä erilaiset asiakkaat kuten lapsiperheet ja nuoret kirjaston tiloilta toivovat.

Palvelumuotoilu on yksi erityisosa-alue, jossa voin tarjota tukeani alueen kirjastoammattilaisille. Olen opiskellut työn ohessa Laureassa palvelumuotoilua ja tehnyt projekteja sekä omaan kirjastoon että erilaisille toimeksiantajille. Asiakasnäkökulman toteutuminen eri asioissa on tärkeää, jotta asioita ei tehtäisi pelkästään mutupohjalta. Palvelumuotoiluahan voi hyödyntää laajasti monen eri asian kehittämisessä, se ei siis pelkästään liity tilasuunnitteluun. Juttelemme lisää palvelumuotoilusta Tutkittua-webinaarissa 3.2., kun Anna-Kaisa Haanaho tulee kertomaan opinnäytetyöstään. Siinä kirjastoautosta kehitettiin yhdessä asiakkaiden kanssa liikkuva kulttuuritalo, joka vie kulttuurisisältöjä eri alueille ja vastaanottajille. Lupaan myös avata palvelumuotoiluun liittyviä näkökulmia jatkossa lisää!

Toimenkuvaani kuuluu myös lasten- ja nuortenkirjastotyön verkoston vetäminen, joten olkaahan niissäkin asioissa minuun yhteydessä. Suunnittelen parhaillaan myös Kirjasto viestii-viestintäkoulutuskokonaisuutta, joten jos teillä on viestintään liittyviä osaamisen kehittämistoiveita, niin laittakaahan tulemaan! Minut tavoittaa somessa työtilillä Tiina Rajala alueellinen kehittämistehtävä. Myös perinteinen sähköposti ja puhelinsoitto toimii, lähesty kernaasti myös ruotsiksi! 

Ei kommentteja

Pahoittelut, kommentointi on suljettu tällä hetkellä.