Siirry sisältöön
Kädet tabletilla, digiopastustilanne meneillään.

Tutkittua: Ikäihmisten käsityksiä digitaalisuudesta

  • 29.11.2023 10:00
  • Teams

AKE Porvoon Tutkittua-sarjassa esitellään kirjastoalan tuoreita opinnäytetöitä, pro graduja ja muita kiinnostavia julkaisuja.

Marraskuisessa aamupäivässä kuulemme Janne Blomqvistin vuonna 2022 ilmestyneestä pro gradusta Older adults’ perceptions and opinions regarding digitalization – interviews among older adults in the Turku region. Työ on valmistunut Åbo Akademin maisteriohjelmassa Governance of Digitalization. Tilaisuus on suomenkielinen, vaikka tällä kertaa esitelläänkin englanninkielistä työtä.

Tärkeimmät tutkimuskysymykset olivat: Miten ikäihmisiä voisi tukea parhaiten digitalisaation suhteen? Mikä motivoi ikäihmisiä osallistumaan IT-kursseille? Kuinka motivoituneita ikäihmiset ovat oppimaan digitaitoja?

Blomqvist esitteli graduaan myös Suomen kirjastoseuran Täyttä kultaa -koulutuspäivillä Turussa toukokuussa 2023.

Kenelle?

Tilaisuus on suunnattu kaikille ikäihmisten parissa työskenteleville kirjastolaisille ja digiopastajille. Hyötyä on varmasti myös kaikille asiakaspalvelussa työskenteleville. Mukaan voi liittyä myös Uudenmaan ulkopuolelta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Ikääntyneiden kirjastopalvelut Uudellamaalla -verkoston jäsenille Teams-linkki jaetaan suoraan sähköpostiin.

Tuleeko tallenne?

Tilaisuus tallennetaan ja laitetaan myöhemmin saataville myös AKE Porvoon Youtube-kanavalle.

Lisätietoja: Elina Karioja

Muita vastaavia tapahtumia