Siirry sisältöön
Henkilö, jolle tarjotaan puhelinta, kynää, kirjapinoa ja nuottia.

Tietopalvelun tulevaisuus

Tule mukaan tietopalvelun tulevaisuutta pohtivaan koulutuspäivään 10.10. klo 9-15.30!

Koulutus on suunnattu kaikille kirjaston asiakaspalvelussa työskenteleville. Avaamme yhdessä keskustelun siitä, mitä tietopalvelu yleisissä kirjastoissa voisi tulevaisuudessa olla.

  • Mitä tarkoitamme tietopalvelulla?
  • Tavoittaako tietopalvelu asiakkaan?
  • Millaista tietopalvelua teemme tulevaisuudessa?

Helmet-kirjastojen seudullinen koulutusryhmä SEDU, Porvoon alueellinen kehittämistehtävä ja Lahden alueellinen kehittämistehtävä järjestävät yhdessä tietopalvelun nykytilaa ja tulevaisuutta pohtivan koulutuspäivän Pasilan kirjastossa ti 10.10. klo 9-15.30.

Koulutukseen on mahdollista osallistua paikan päällä, minkä lisäksi päivän esitykset tallennetaan työpajaosuutta lukuunottamatta.

Ohjelma

9-9.30 Aamukahvit ja tervetuloa
9.30-10 Tietopalvelu kirjastolain näkökulmasta / Ylitarkastaja Kristiina Kontiainen, Aluehallintovirasto
10-10.45 Tietopalvelun kasvava merkitys avoimen demokratian kannalta / Kirjastonjohtaja Antti Virrankoski, Eduskunnan kirjasto
10.45 Tauko 15 min
11.00-11.30 Verohallinto palvelee asiakkaita sosiaalisessa mediassa / Viestintäsuunnittelija Mari Valkonen ja verosihteeri Minna Sihvo, Verohallinto

Lounas 11.30-12.30

12.30-13.15 Tulevaisuusajattelua yllätysten ajassa / Lilli Poussa, ennakoinnin asiantuntija, Sitra
13.15-14.00 Tietopalvelun tulevaisuus / Keskustelua vetää Maia Fandi, Osana Oy
14.00-14.15 Kahvitauko
14.15-15.30 Tietopalvelun tulevaisuus Keskustelu jatkuu / Keskustelua vetää Maia Fandi, Osana Oy

Tilaisuuden avaa kirjastotoimen ylitarkastaja Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. Hän käsittelee puheenvuorossaan tietopalvelua kirjastolain näkökulmasta. Eduskunnan kirjastonjohtaja Antti Virrankoski puhuu tietopalvelun kasvavasta merkityksestä avoimen demokratian kannalta sekä kirjastolaisten, viranomaisten ja muiden julkista palvelua tuottavien toimijoiden vuorovaikutteisen tietopalvelutyön kentästä.

Sosiaalinen media on Verohallinnolle tärkeä asiakkaiden tavoittamisen väylä, jossa herätellään asiakkaita toimimaan omatoimisesti oikein ja jossa tarjotaan monenlaista verotukseen liittyvää tausta- ja tilastotietoa. Millainen on työnjako viestinnän, veroasiantuntijoiden ja asiakaspalvelun kesken? Kuinka vuorovaikutus somen kautta käytännössä toimii? Asiasta ovat kertomassa Verohallinnon viestintäsuunnittelija Mari Valkonen ja verosihteeri Minna Sihvo.

Iltapäivän työpajaosuuden alustaa ennakoinnin asiantuntija Lilli Poussa Sitrasta puheenvuorolla tulevaisuusajattelun merkityksestä. Alustuksen jälkeen siirrytään Osana Oy:n fasilitoimaan kokonaisuuteen, jossa pohditaan tulevaisuustyökalujen avulla kirjaston tietopalvelun mahdollisia tulevaisuuksia. Iltapäivän työpajaosuutta ei tallenneta.

Tule mukaan paikan päälle keskustelemaan

Maailma muuttuu kovalla sykkeellä – esimerkiksi digitalisaatio, globalisaatio sekä yhteiskunnan rytmin nopeutuminen vaikuttaa kaikkiin palveluihin, myös kirjastojen tarjoamaan tietopalveluun.

Mutta mikä on tietopalvelun rooli nyt ja tulevaisuudessa? Mikä on tietopalvelun yhteiskunnallinen merkitys? Millaisia taitoja tarvitaan tietopalvelussa nyt ja tulevaisuudessa? Tulevaisuuteen voi vaikuttaa, mutta siihen tarvitaan visioita, tekoja ja toimintaa.

Tervetuloa mukaan visioimaan tietopalvelujen tulevaisuutta: miten minä ja organisaationi voi olla muutoksentekijä?

Fasilitaattorina toimii Maia Fandi Osana yhteistä ratkaisua Oy:sta.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu kaikille kirjastolaisille, jotka työskentelevät kirjaston asiakaspalvelussa. Lähikoulutuspäivään mahtuu enintään 40 osallistujaa. Etusijalla ovat järjestäjätahojen alueiden kirjastolaiset, mutta mukaan voivat ilmoittautua muutkin.

Lisätietoja

  • Tiina Rajala, informaatikko, AKE Porvoo: tiina.rajala@porvoo.fi, 040 539 6368
  • Noora Oluikpe, sisältökoordinaattori, Lahden AKE: noora.oluikpe@lahti.fi, 044 482 6154
  • Piita Kiviaho, pedagoginen informaatikko, SEDU: piita.kiviaho@hel.fi, 040 192 3479

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan 2.10. mennessä. Voit valita, osallistutko paikan päällä vai tilaatko tallenteet. Paikan päällä osallistuessasi sinulla on mahdollisuus olla mukana kehittämässä tietopalvelun uusia suuntia.

Henkilö, jolle tarjotaan puhelinta, kynää, kirjapinoa ja nuottia.

Muita vastaavia tapahtumia