Siirry sisältöön
Kaareva puinen kirjahylly ja puisia koristeita.

Monikulttuurinen asiakastyö kirjastossa

  • 25.10.2023 09:00

Mitä asioita pitäisi ottaa huomioon monikulttuurisessa asiakastyössä? AKE Porvoon etäyhteydellä Teamsissa järjestettävässä koulutuksessa pureudutaan ensin Suomen pakolaisavun johdattamana kotoutumisprosessiin, kulttuuritietoisuuteen sekä individualististen ja kollektiivisten kulttuurien eroihin.


Tauon jälkeen Aleksi Salmela Helsingin kaupunginkirjastosta kertoo Itäkeskuksen kirjaston Demokratiakahvila-hankkeesta, jossa on suunniteltu toimintaa ja kirjaston palveluita alueen kieli- ja kulttuurivähemmistöt (somali, arabia, kurdi, venäjä, viro) huomioiden. Hankkeessa vahvistetaan kirjaston kumppanuuksia alueen monikulttuurisuustyötä tekevien järjestöjen sekä kaupungin eri toimialojen kanssa.


Molempien esitysten yhteyteen on varattu aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle. Koulutuksen aikana pidetään useampi tauko.

Ohjelma

9.00–9.05 Tervetuloa! Elina Karioja, AKE Porvoo

9.05–11.05 Monikulttuurinen asiakastyö, Suomen pakolaisapu

  • Kotoutumisprosessi
  • Monikulttuurisessa asiakastyössä huomioitavaa
  • Kulttuuritietoisuus
  • Individualistiset ja kollektiiviset kulttuurit

11.05–11.15 Tauko

11.15–12.00 Demokratiakahvila-hanke, Aleksi Salmela, Helsingin kaupunginkirjasto

Tuleeko tallenne?

Molemmat esitykset tallennetaan. Suomen Pakolaisavun esitys on katsottavissa vain kaksi viikkoa koulutuksen jälkeen, Aleksi Salmelan esitys löytyy myöhemmin tekstitettynä AKE Porvoon Youtube-kanavalta. Ilmoittautumislomakkeen kautta voit tilata myös pelkät tallenteet, jos et pääse osallistumaan varsinaisena koulutuspäivänä.

Kohderyhmä ja ilmoittautuminen

Koulutuksesta on hyötyä esim. asiakaspalvelussa, tapahtumatuotannossa ja osallistamisen parissa työskenteleville kirjastolaisille. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Uudenmaan yleisten kirjastojen työntekijöille, mutta mukaan voi ilmoittautua myös muilta alueilta.

Lisätietoja: Elina Karioja

Muita vastaavia tapahtumia