Siirry sisältöön
Numeroita.

Erityisiä ohjaushetkiä – Moninaiset lapsiryhmät kirjastossa

  • 21.09.2023 09:00
  • Teams

Kirjastossa kohtaamme päivittäin monenlaisia ihmisiä ja vastaanotamme moninaisia ryhmiä. Osa kohtaamistamme lapsista ja nuorista voi tarvita erityistä tukea tai huomioimista, jotta heidän käyntinsä kirjastossa olisi onnistunut.

  • Millaisia erityisryhmiä ja niihin liittyviä pulmia on olemassa?
  • Miten erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret kannattaa huomioida kirjastokäynneillä ja ryhmävierailuilla?
  • Miten heille suunnattu ohjaustuokio kannattaa rakentaa?

Sisältö

AKE Porvoon järjestämässä erityispedagogiikan webinaarissa 21.9.2023 klo 9-11.30 opit tuntemaan yleisimpiä lasten ja nuorten käyttäytymiseen vaikuttavia häiriöitä (esim. aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö ADHD, autismikirjo tai sosiaalisen vuorovaikutuksen häiriöt). Koulutukseen osallistujat saavat lisää keinoja ohjata lapsia ja nuoria, joilla ilmenee edellä kuvattuja piirteitä tai muita huomioon otettavia seikkoja.

Yliopistonlehtori, erityisluokanopettaja ja varhaiskasvatuksen opettaja Hanna Lampi kertoo moninaisten lapsiryhmien ohjaamisesta ja huomioimisesta kirjastossa ja avaa myös inkluusion ja esteettömyyden käsitteitä kirjaston ja yhteiskunnan näkökulmasta.

Kenelle?

Koulutuksesta on hyötyä kaikille kirjastoissa työskenteleville kirjastoammattilaisille. Koulutus on suunnattu erityisesti kirjastossa lapsiryhmien ja muidenkin ryhmien kanssa toimiville työntekijöille. Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu Uudenmaan yleisten kirjastojen työntekijöille, mutta mukaan voi ilmoittautua myös muilta alueilta. 

Tuleeko tallenne?

Koulutuksesta ei tule tallennetta.

Lisätietoja

Tiina Rajala

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan 15.9. mennessä.

Koulutusilmoituskuva, jossa on erilaisia kenkiä ja tekstiä Erityisiä ohjaushetkiä 1, moninaiset lapsiryhmät kirjastossa.

Muita vastaavia tapahtumia