Låna rymningsspel till ditt eget bibliotek!

Esineistöä pelissä kirottu amuletti.

Låna rymningsspel till ditt eget bibliotek!

Du kommer väl ihåg att AKE Borgå har två rymningsspel som kan användas av biblioteken i Nyland: Den förbannade amuletten och Zombieapokalypsen. Spelen har planerats för biblioteksbruk av Ääres eduEscape.


Den förbannade amuletten är ett spel som riktar sig till elever i klasserna 3 – 4 och uppåt, där man letar efter en förbannad amulett genom att lösa olika slags uppgifter. Om det i gruppen ingår äldre spelare går det även bra att ta med yngre spelare. Rekommenderad gruppstorlek är 6 – 16 spelare, alltså en halv klass. Spelet tar cirka 30 minuter.


I Zombieapokalypsen får deltagarna fundera över informationssökningsuppgifter och falska nyheter samt lära sig hur man använder bibliotek. Vid sidan om räddar de världen från zombier. Spelet är riktat till elever i högstadieåldern men passar även studerande på andra stadiet. Rekommenderat maximiantal deltagare är 24 (fyra grupper på sex personer). Spelet tar 45 – 60 minuter.


Man kan kolla när spelen är lediga och kan reserveras på Barn- och ungdomsarbete i Nyland-nätverkets sidor på Borgå stads Teams. Du kan också fråga Tiina direkt. Reservationerna görs per e-post på adressen tiina.rajala@porvoo.fi.

Läs mera om rymningsspelen

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.