Hoppa till innehåll
Pianon näppäimistö ja nuotteja.

Musiikkia kaikille – tiedonhaku ja suosittelu haltuun

  • 03.09.2024
  • 09:00 - 16:00

AKE Porvoo järjestää musiikkiteemaisen koulutuspäivän Kansalliskirjastossa 3.9. klo 9–16. Aamupäivän aikana pureudutaan musiikin tiedonhakuun Finnassa Kansalliskirjaston Serafia Karin opastamana. Tiedonhaussa käydään läpi näitä osa-alueita:

    • Tekijä-haku ja toimijat

    • Aihe-haku

    • Otsikko-haku ja tarkalla otsikolla hakeminen

    • Operaattorit ja erikoismerkit haussa

Tarkempi ohjelma toteutuu etukäteiskysymysten perusteella.

Iltapäivällä siirrytään seuraaviin aiheisiin: Miten kirjastossa saisi esille musiikkiaineistoa? Entä somessa ja verkkokirjastossa? Miten sisältöjen suosittelua voisi tehdä kätevästi myös musiikkikirjallisuudesta? Suunnittelija Tuomas Pelttari, Musiikkikirjastot.fi, avaa kirjastoblogien kehitystä, sometusta ja yhteistyötä. Asiaa musiikista pintaa syvemmältä.

Lisäksi kuulemme Kirkes-kirjastojen musiikkihankkeesta nimeltä Levylainauksesta laulupiiriin. Päivän päätteeksi Aku-Pekka Kurjenniemi kertoo Kansalliskirjaston musiikkiaarteista ja pääsemme opastetulle kierrokselle Kansalliskirjastoon.

Ohjelma

9.00- Aamukahvia tarjolla (AKE tarjoaa)

9.30–12.00 Musiikkitiedonhaku Finnassa. Serafia Kari, tietoasiantuntija, Kansalliskirjasto

12.00–13.00 Lounas (omakustanteinen)

13.00–14.15 Musaa suosittelemaan! Aineistovinkit haltuun. Tuomas Pelttari, suunnittelija, VAKE

14.15–14.30 Kahvitauko (AKE tarjoaa)

14.30–15.00 Kirkes-kirjastojen musiikkihanke – Levylainauksesta laulupiiriin. Ninni Flinck, vastaava kirjastovirkailija, Keravan kaupunginkirjasto

15.00–15.30 Kansalliskirjaston musiikkikirjasto ja Kansallinen äänitearkisto. Aku-Pekka Kurjenniemi, kirjastonhoitaja, Kansalliskirjasto

15.30- Päivän päätteeksi opastettu kierros Kansalliskirjaston musiikkikirjaston tiloissa.

Kenelle?

Päivä on suunnattu ensisijaisesti kaikille musiikkikirjastotyöstä kiinnostuneille Uudenmaan yleisten kirjastojen työntekijöille, mutta mukaan voi liittyä myös muilta alueilta. Hyötyä päivän annista on erityisesti Finnan hallinnoijille, sometyötä tekeville, aineistojen parissa toimiville ja tiedonhaussa tukea kaipaaville.

Ilmoittaudu mukaan koulutuspäivään 27.8. mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja

Andra liknande evenemang