Beröm bibliotek

KEHU är en förkortning av orden KEHittämistehtävä och Utvecklingsuppdrag. Kehu är ett uttryck för beröm, tack och uppskattning på finska. Som en del av utvecklingsuppdraget vill vi lyfta fram och ge beröm för bästa servicen och kunnandet i varje bibliotek.

 

Här kan vi utan hämningar skryta om saker de nyländska biblioteken är speciellt bra på. Låt oss skicka det goda vidare och göra alla medvetna om goda förfaranden!

Saundiholvi

I Helmet-biblioteks egna musiklager finns närmare 100 000 titlar. På måndagarna kan det finnas 200 reservationer att hämta. En värdefull tjänst för kunderna!

 

> Läs mera om Saundiholvi på finska på musiikkikirjastot.fi

Besökare går inte vilse i Hangö

Att få vägvisare att fungera kan vara jobbigt. I Hangö bibliotek är det lätt för biblioteksbesökare att hitta sig rätt. Samtidigt får man en överblick om vad som finns i biblioteket.

I Vanda lånar man med NFC-teknik

Det känns som om man redan är i framtiden när man kan låna en bok bara genom att visa sin mobil. Inte alla böcker än, men spelet har börjats. Framtiden finns i Dickursby!

3D-printare i Kyrkslätts bibliotek

I Kyrkslätt har man placerat 3D-printern dit där man säkert använder det dvs. i barn- och ungdomsavdelningen Mesta. Bibliotekets kunder får använda printern gratis. Och dom gör det också. Bra jobbat!

Elektroniska bord vid kundbetjäningsdisken

är ett fördel för både kunder och personal om man kan justera kunsbetjäningsdisken. Ryggen tackar. Även lite mindre kunder gillar att dom inte behöver stå på tårna. Eller att en lite längre kund inte behöver bocka. På rak arm kommer jag att tänka på bibliotekena i Borgnäs och Ekenäs i Raseborg där det redan finns e-bord. Hurra för er och era elektroniska bord!