Lukki-kirjastojen uusi satupolku

Satupolun mainoskuva.

Lukki-kirjastojen uusi satupolku

Lukki-kirjastot (Lohja, Karkkila ja Vihti) ovat julkaisseet uuden Satupolun innostaakseen aikuisia ja lapsia lukemaan yhdessä monipuolisesti erilaisia kirjoja sekä houkutellakseen lapsiperheitä kirjastoihin. Satupolku on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja siitä on kaksi versiota, joista toinen perheille ja toinen varhaiskasvatukselle ja esikouluille.

Perheet voivat lähteä Satupolulle hakemalla kirjastosta kirjanmerkin, johon lapsi saa jokaisella kirjastokäynnillä yhden tarran. Kun kirjamerkkiin on kerätty kymmenen tarraa, saa lapsi palkinnoksi hurmaavan kangaskassin.

Varhaiskasvatuksessa ja esikouluissa voidaan lähteä Satupolulle junan matkassa. Lukki-kirjastojen verkkopalvelusta löytyy Satupolulle lähtijöille kirjasuosituksia. Kirjat ovat ryhmitelty teemoittain. Aina kun ryhmässä on luettu yksi kirja ääneen lapsille, tulostetaan sivustolta oikean värinen junanvaunu. Junanvaunun kylkeen kirjoitetaan luetun kirjan nimi ja lapset saavat vuorotellen piirtää jonkun hahmon luetusta kirjasta istumaan vaunun sisälle. Junanvaunuja voidaan kerätä kiemurtelemaan pitkäksi junaksi päiväkodin seinälle. Ennen Satupolulle lähtöä ryhmä asettaa itsellensä tavoitteen: joko ryhmässä luetaan 50 kirjaa tai enemmän. Kun tavoite on saavutettu, voidaan lapsille jakaa muistoksi yhteisestä matkasta joko kirjanmerkki tai diplomi.

Satupolusta on olemassa myös ruotsinkielinen versio ja vastaavasti ruotsinkielisiä kirjavinkkejä.
Satupolun visuaalisen ilmeen ja siellä seikkailevat hahmot on suunnitellut Kaisa Kallio Lohjan kaupunginkirjastosta. Lukki-kirjastot ovat saaneet avustusta Suomen Kirjastosäätiöltä Satudiplomin toteuttamisessa.

Lukki-kirjastojen Satupolku


Tags:
Ei kommentteja

Pahoittelut, kommentointi on suljettu tällä hetkellä.