Loikkaa hankkeilemaan!

Loikkaa hankkeilemaan!

Mitä tapahtui, kun yleläinen, neljä kirjastolaista ja yksi kuvataiteilija heitettiin samaan webinaariin puhumaan? Loikka! LANU-kehittämisen inspiraatiopäivässä 18. helmikuuta tapahtui mahtavia asioita!

Opittiin se, että toiminnan kehittäminen ei katso organisaation tai yksikön kokoa. Tavoitteena on kokoluokasta riippumatta oppia toisilta ja tehdä paremmin.

Saatiin muistutus siitä, että välillä voi sanoa ei. Kaikkea ei tarvitse tarjota ihan kaikille, riittää että on jokaiselle jotain. Kehittämällä voi saada suuria ja pysyviä muutoksia aikaan.

Vakuututtiin siitä, että yhteistyö on kehittämisessäkin rautaa. Asiakkaiden, kumppanien ja kollegoiden kanssa yhdessä tulee parasta jälkeä.

Todettiin, että kannattaa kokeilla rohkeasti. Seikkailusvengiä kehiin! Jos jokin sattuisikin menemään pieleen, niin siitä oppii taas uutta. Seuraavalla kerralla menee taas paremmin.

Ilahduttiin parastamisesta! Parasta toisen kirjaston juttu. Parhaassa tapauksessa se parastaa omansa takaisin.

Kolme ärrää

Kehittämishankkeisiin liittyy kolme ärrää: rohkeus, resurssit ja rakenteet. Pitää olla rohkeutta lähteä uuteen ja kehittämisen tielle. Pitää olla resursseja. Helposti sitä ajattelee, että resurssi on yhtä kuin raha. On se sitäkin, mutta myös aikaa, asiantuntijuutta, luovuutta, yhteistyötä, tilaa (fyysistä ja digitaalista) ja intoa. Ainakin näitä. Kehittämällä halutaan saada pysyvää muutosta ja se tuntuu rakenteissa asti. Ehkä joku kantava seinä vaihtaa paikkaa tai saadaan ikkuna uuteen maisemaan ja tekemiseen.

Anne Suvanto

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti