Kirjastot ja demokratia -kurssi Libopissa

Kirjoja syklissä.

Kirjastot ja demokratia -kurssi Libopissa

Vuonna 2021 aluehallintovirastojen kirjastotoimi tuotti paljon aineistoa kirjastot ja demokratia -teeman ympärillä. Demokratiamiljoonasta jaettiin erityisavustusta 38 hankkeelle ja tuotettiin koulutusmateriaalia. Kirjastojen lakisääteistä demokratiatyötä tukemaan laadittiin yhdeksän luentoa, joiden pohjalta on tehty oman opintokokonaisuus yleisten kirjastojen henkilöstölle. Tämä kokonaisuus on nyt julkaistu Libopissa!

Opintokokonaisuuden tavoitteena on syventää kirjastoissa työskentelevien käsitystä siitä, miten yleiset kirjastot pystyvät toteuttamaan kirjastolain §2 kohtaa ’edistää aktiivista kansalaisuutta, sananvapautta ja demokratiaa’. Kurssin sisältö koostuu neljästä moduulista, jotka käsittelevät aihetta eri näkökulmista. Moduulit koostuvat luentovideoista ja jokaiseen videoon liittyy kertaava tehtävä. Tehtävät on laadittu monipuolisiksi ja niiden tarkoitus on syventää luentojen aiheita kirjaston päivittäiseen toimintaan.

Kurssi on suunnattu kaikille yleisten kirjastojen työntekijöille. Kurssin suorittamiseen menee suorittajasta riippuen noin 9–11 tuntia. Kurssi on avoinna syyskuun 2023 loppuun asti, minkä jälkeen sitä ei voi enää suorittaa.

Kurssi löytyy Libopista Kirjastojen yhteiset -kurssikategoriasta. Kurssille pääsee kurssiavaimella KIRDEM2223. Jos et ole vielä rekisteröitynyt Liboppiin, se onnistuu liboppi.fi -etusivulla Rekisteröidy-painikkeen takaa. Tarkemmat ohjeet löydät esimerkiksi tältä videolta.

Ei kommentteja

Pahoittelut, kommentointi on suljettu tällä hetkellä.