KEHU kirjastoa

KEHU tulee sanoista KEHittämistehtävä ja Utvecklingsuppdrag. Kehu tarkoittaa kehumista, kiitosta ja ylistämistä. Haluamme myös kehua kirjastoja nostamalla esiin kunkin kirjaston parasta palvelua ja osaamista.

 

Tällä palstalla retostellaan häpeämättömästi asioita, joissa uusmaalaiset kirjastot ovat erityisen hyviä. Laitetaan hyvä kiertämään ja parhaat käytännöt kaikille tiedoksi!

Saundiholvi

Helmet-kirjastojen omassa musiikkivarastossa on liki 100 000 nimekettä. Maanantaiaamuisin saattaa olla 200 varausta noudettavana. Arvokas palvelu asiakkaille!

> Lue lisää Saundiholvista musiikkikirjastot.fi:ssä

Hangossa ei eksytä

Opasteiden virittäminen oikealle taajuudelle voi olla työlästä. Hangon kirjastossa on kirjastossa vierailevien suunnistus tehty helpoksi. Samalla tulee kätevästi kerrottua, mitä kaikkea kirjastossa on saatavilla.

Saavutettavia palveluita tiedolla ja tahdolla

Asiointia voi helpottaa ja tehdä palvelu saavutettavammaksi pieninkin keinoin. Pornaisten kirjasto sai viikon kuluessa asiakkaan toivoman vanhuspenkin, jollaista ikäihmisten on vaivatonta käyttää.

Pornaisten kirjastotoimenjohtaja Marianne Linblad kertoo myös muista saavutettavuusideoistaan Celian blogissa.

Lue lisää (Celian blogi)
Vantaalla lainataan jo NCF-tekniikalla

Ihan kuin olisi jo tulevaisuudessa, kun voi kännykkää näyttämällä lainata kirjan. Ei ihan kaikkia kirjoja vielä, mutta peli on avattu. Tulevaisuus löytyy Tikkurilasta!

Kirkkonummen kirjaston 3D-tulostin

Kirkkonummella on tuotu 3D-tulostin sinne, missä sitä varmasti käytetään eli lasten- ja nuortenosasto Mestaan. Kirjaston asiakkaat saavat käyttää tulostinta maksutta. Ja asiakkaathan käyttävät. Hieno homma!

Sähköpöydät asiakaspalvelutiskillä

On asiakkaan ja henkilökunnan etu, jos asiakaspalvelutiskiä voi säätää. Selkä kiittää. Vähän pienemmät asiakkatkin tykkää, kun ei tarvitse varvistella. Tai kovin pitkän kumarrella. Äkkiseltään tulee mieleen, että voidaan kehua ainakin Pornaisten ja Tammisaaren kirjastoja. Hyvä te ja teidän sähköpöydät!