Kaikille avoimia koulutuksia Libopissa

Kaikille avoimia koulutuksia Libopissa

Lukulux.fi – Lukemattomien aikuisten ohjaamiseen -kurssi on perehdytys (nuorten) aikuisten lukutaidon tukemiseen kirjastossa. Kurssi pohjautuu Lukemattomat mahdollisuudet -hankkeessa yhteistyössä kirjastoammattilaisten kanssa luotuun Lukulux.fi -verkkokäsikirjaan, joka sisältää käytännössä testattuja toimintatapoja sekä runsaasti lisätietoa lukemattomuudesta. Malli lähestyy kohderyhmää uteliaana ja kuunnellen, joten se sopii myös muiden kohderyhmien ohjaamiseen. Kurssilla opittuja asioita on helppo hyödyntää kirjastotyössä, koska se sisältää konkreettisia menetelmiä kuvauksineen. Kurssi löytyy Libopista Kirjastojen yhteiset -kurssikategoriasta. Kurssiavainta voi tiedustella sähköpostitse elina.karioja@porvoo.fi.

Selkokielen perusteet -kurssi vastaa kysymyksiin: Mikä tekee tekstistä helppolukuisen? Miten kirjoitat ilmeikästä selkokieltä? Mitä sanoja kannattaa käyttää asiakaspalvelussa? Koulutuksessa perehdytään selkokielen kirjoitusprosessiin ja -ohjeisiin. Koulutuksen jälkeen tunnet selkokielen perusteet ja osaat muokata viestintää sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä ymmärrettävämmäksi. Selkokielen perusteet -kurssi on avoin kaikille Libopin käyttäjille AKE-alueesta riippumatta. Kurssi löytyy Libopista Kirjastojen yhteiset -kurssikategoriasta. Kurssiavaimen saat lähettämällä sähköpostia elina.karioja@porvoo.fi.

Mikä Liboppi?

Liboppi on Moodle-alustalla toimiva Suomen AKE-kirjastojen yhteinen verkko-oppimisympäristö. Alusta käyttää koulutuksista nimeä kurssi. Liboppi antaa mahdollisuuden osallistua koulutukseen, milloin itselle sopii. Liboppiin voi rekisteröityä kuka tahansa vapaasti, mutta koulutukset ja kurssit on suunnattu kirjastojen henkilökunnalle. Tämän vuoksi sisäänkirjautumiseen tarvitaan kurssiavain. Kurssiavaimia voi tiedustella sähköpostitse elina.karioja@porvoo.fi.

Näin pääset Liboppi verkko-oppimisympäristöön

  • Mene osoitteeseen liboppi.fi.
  • Paina kirjaudu (oikeasta yläkulmasta).
  • Jos sinulla ei ole tunnuksia Liboppiin, paina ”Tee uusi tunnus tai palauta vanha”.
  • Katso avautuvalta sivulta ohjeet tunnuksen luomiseen. Tarvitset tunnuksen luomiseen sähköpostiosoitteen.
  • Ensimmäisellä kerralla kirjautuessasi avautuva esittely käy läpi Moodle-työpöydän keskeiset toiminnot.
  • Pääset katsomaan kursseja valitsemalla yläpalkista Sivuston etusivu.
  • Libopissa on sekä valtakunnallisia kursseja (Yhteiset) että alueellisia kursseja (Uusimaa).
  • Kurssin voit aloittaa klikkaamalla ”Enter this course” ja syöttämällä kurssiavaimen sille annettuun kenttään.
Ei kommentteja

Pahoittelut, kommentointi on suljettu tällä hetkellä.