Siirry sisältöön

Uskalla! Ilmaisutaidon ja elävöittämisen koulutus

• 20.03.2024

20.3.2024 klo 9-15.30 Töölön kirjastossa

Tämä teatteri-ilmaisuun pohjautuva koulutus on saanut alkunsa kirjavinkkauskoulutuksen osallistujien toiveesta. Koulutuksen tavoitteena on tarjota rohkeutta ilmaisuun, uskallusta heittäytymiseen ja varmuutta oman ilmaisutaidon ja sanattoman viestinnän hyödyntämiseksi omassa esiintymisessä. Koulutus on tarkoitettu kaikille oman ilmaisun kehittämisestä kiinnostuneille, mutta erityisesti lasten- ja nuortenkirjastolaisille sekä kaikille kirjavinkkareille.

Mistä on kyse?

Koulutuspäivä pohjautuu teoriatiedolle sekä erityisesti toiminnallisille harjoituksille, joiden avulla pääsemme syventämään omaa ilmaisua. Panostamme turvalliseen ja kannustavaan ilmapiiriin, ja koulutuksessa sekä harjoituksissa keskitymme siihen, että myös jokaisen jännitys tulee kuulluksi ja huomioiduksi. Tässä koulutuksessa on turvallista harjoitella heittäytymistä.

Käsittelemme mm.

• Uskallusta: Mitä heittäytyminen vaatii ja miten esteet kuten jännittämisen voi ylittää? Irti mokaamisen pelosta improvisaation keinoin
  • Tekstistä tulkinnaksi: sanaton viestintä ja äänenkäyttö tulkinnan välineinä
  • Näyttelijäntyön elementtejä oman ilmaisun tukena
  • Vuorovaikutusta: kontakti ja kuunteleminen
  • Ryhmän ja yleisön hallintaa

Koulutuksen jälkeen

• osaat hallita ja lieventää jännitystä
  • osaat aiempaa rohkeammin heittäytyä
  • osaat käyttää monipuolisemmin omaa ilmaisua elävöittämisen ja tulkinnan tukena
  • osaat hyödyntää teatteri-ilmaisun keinoja omassa esiintymisessä

Kouluttaja

Kouluttajana toimii viestintä- ja vuorovaikutustaitojen kouluttaja, draamapedagogi, työnohjaaja Jutta Laino-Tabell, Ohjaamo®. Jutta on kouluttanut esiintymistä yli 23 vuotta ja lisäksi on toiminut yli 15 vuotta vastuuopettajana Avoimen yliopiston draamakasvatuksen perusopinnoissa kouluttaen tulevia ilmaisutaidon opettajia.

Koulutus toteutetaan lähikoulutuksena Töölön kirjastossa.

Alustava aikataulu:

9-9.15 AKE tarjoaa aamukahvia ja -teetä

9.15-11.30 Koulutusta

11.30-12.30 Lounas (omakustanteinen)

12.30-13.45 Koulutusta

13.45-14 AKE tarjoaa iltapäiväkahvia ja -teetä

14-15.30 Koulutusta

Kenelle?

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Uudenmaan yleisten kirjastojen työntekijöille.

Koulutus on tarkoitettu kaikille oman ilmaisun kehittämisestä kiinnostuneille, mutta erityisesti lastenkirjastolaisille sekä kaikille kirjavinkkareille.

Mukaan mahtuu enintään 20 osallistujaa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 13. maaliskuuta.

Lisätietoja: Tiina Rajala

Muita vastaavia tapahtumia