Siirry sisältöön

• 09.10.2024
  • Keravan kirjasto

Osa 2 9.10. Klo 9-16 Käytännön fasilitointimenetelmät kirjastoille

• Miten ottaa asiakkaat ja muut toimijat mukaan kirjaston toiminnan ja tilojen suunnitteluun?
  • Millaisia osallistavia menetelmiä on käytettävissä?

Tässä valmennuksessa pääset harjoittelemaan käytännössä erilaisia käytännön fasilitointimenetelmiä sekä turvallisen, erilaisten ihmisten osallistumista tukevan tilan rakentamista. Opit keinoja saada kaikki mukaan keskusteluun, kerätä ideoita sekä kehittää niistä jotain konkreettista yhdessä. Menetelmiä voit käyttää niin asiakkaiden osallistamiseen kuin henkilöstön kehittämiseen.

Harjoiteltavat menetelmät valitaan osallistujille lähetettävän ennakkokyselyn perusteella, joten tässä saat omaan työhösi sopivia työkaluja.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii vertaisarvioitu ratkaisukeskeinen valmentaja ja fasilitaattori Lari Karreinen Osana Oy:sta.

Mieleenpainuvin viesti minulle oli kuitenkin välittämäsi luottamus meihin osallistujiin tiedon tuottamisessa ja myös organisoitumisessa, jonka myös avoimesti kerroit.

Päivän ohjelma

Koulutuspäivän tavoitteena on antaa osallistujille työkaluja yhteiskehittämiseen ja osallistamiseen. Vastaa ilmoittautumisen yhteydessä ennakkokyselyyn, jolla selvitetään osallistujien tarkempia toiveita.

Päivän aikana harjoitellaan omaan työhön sopivia menetelmiä ja saadaan myös muilta osallistujilta palautetta. Opittua reflektoidaan ja näin saadaan lisää työkaluja ja rohkeutta kokeilla uusia menetelmiä oman kirjaston toiminnassa.

Alustava aikataulu:

9.00 Kahvia tarjolla, tervetuloa, virittäytyminen, tavoitteet ja työskentelytavat

• ammattimaisen fasilitoinnin kahdeksan ulottuvuutta
  • harjoitus 1, palaute ja reflektio

11.30 – 12.30 lounas (omakustanteinen)

• syvennettävä aihe
  • harjoitus 2, palaute ja reflektio

13.40 – 14 kahvitauko

• syvennettävä aihe
  • harjoitus 3, palaute ja reflektio

15.40 – 16 Mitä on opittu? Miten vien sen käytäntöön?

Kenelle?

Koulutuskokonaisuus on suunnattu kaikille, jotka tarvitsevat työssään osallistavia menetelmiä asiakkaiden tai henkilöstön osallistumiseen. Käytännön harjoituspäivän sisältöjä räätälöidään osallistujien toiveiden mukaan. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Uudenmaan yleisissä kirjastoissa työskenteleville kirjastoammattilaisille. Käytännön harjoituspäivään mahtuu mukaan 30 kirjastolaista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen harjoituspäivään avautuu myöhemmin.

Muita vastaavia tapahtumia