Siirry sisältöön
Ihmisen kädet ja tabletti.

Liboppi-kahvit: Arjen digilukutaidot

  • 12.09.2024
  • 13:00 - 14:00
  • Teams

AKE Porvoo järjestää Liboppi-kahvit, joilla esitellään elokuussa julkaistua kurssia Arjen digilukutaidot. Kahveilla on mukana myös Hanne Korpelainen, joka on koonnut kurssin Liboppiin. Kurssin materiaalit pohjautuvat Digisivistys kansalaistaidoiksi -hankkeeseen. Hanke toteutettiin vuosina 2022–2023 yhteistyössä Faktabaarin, Helsingin kaupunginkirjaston sekä Kansalaisopistojen liiton kanssa.

Kurssin sisältö

Digitaalisella informaatiolukutaidolla tarkoitetaan kykyä löytää, tulkita, hallita, luoda ja levittää informaatiota turvallisesti ja asiallisesti digitaalisen teknologian avulla. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi verkkohuijausten tunnistamista, algoritmien merkityksen ymmärtämistä sekä disinformaation torjumista.

Kurssi koostuu kuudesta osasta, joiden aikana tutustutaan virheellisen tiedon torjuntaan ja tunnistamiseen, algoritmeihin, verkkohäirintään ja digitaalisen tiedon keräämiseen ja omien henkilötietojen suojaamiseen verkossa.

Kurssin sisällöt auttavat omien digilukutaitojen vahvistamisessa, mutta materiaaleista löytyy myös vinkkejä, kuinka tukea kirjaston asiakkaiden digitaalista informaatiolukutaitoa.

Kenelle?

Kurssi on suunnattu kaikille kirjastolaisille, jotka haluavat syventää omaa informaatiolukutaitoaan.

Mikäli et pääse mukaan etäkahveille, kurssiin voi tutustua myös omatoimisesti osoitteessa liboppi.fi 8.8.2024 lähtien. Löydät kurssin Kirjaston yhteiset -osiosta. Jos et ole vielä tottunut Liboppi-käyttäjä, saat kahveilla myös opastusta tunnusten tekemiseen ja sivuilla navigointiin.

Liboppi-kahveille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lisätietoja

Muita vastaavia tapahtumia