Siirry sisältöön

• 17.09.2024
  • Teams

17.9.2024 klo 9.00 – 12.15 Teams

AVI kirjastotoimi ja alueelliset kehittämiskirjastot järjestävät kirjastojen varautumispäivät kahtena, peräkkäisenä tiistaipäivänä 10.9. ja 17.9.2024. Löydät tästä artikkelista tiedot ja ilmoittautumislinkit jokaisesta tilaisuudesta.

AVI kirjastotoimien valtakunnallisessa webinaarissa ti 10.9. käsitellään erilaisia ilmiöitä, jotka varautumisessa tulisi ottaa huomioon. Pääset ilmoittautumaan mukaan oheen päivittyvästä linkistä.

AVI kirjastotoimien valtakunnallisessa webinaarialustuksessa ti 17.9. klo 9–10 käsitellään kuntien ja kirjastojen varautumissuunnittelua. Pääset ilmoittautumaan mukaan oheen päivittyvästä linkistä.

Ilmoittautuminen AKE-alueiden työpajoihin

Työpajoissa pohditaan yhdessä kirjastojen roolia kuntien varautumisessa webinaareissa käsiteltyjen ilmiöiden ja esimerkkien pohjalta. Tavoitteena on lisätä yhteistä ymmärrystä kirjastojen vahvuuksista poikkeustilanteissa ja henkisen kriisinkestävyyden vahvistamisessa. Työpajoissa lähestytään teemaa esimerkiksi kirjaston palveluiden, henkilökunnan osaamisen ja tilojen näkökulmista. Työpajat on suunnattu esihenkilöille ja muille kirjastojen varautumisesta ja valmiudesta vastaaville.

Työpajoihin ilmoittautuville suositellaan osallistumista 10.9. ja 17.9. webinaareihin. Työpajoissa työskennellään häiriöskenaarion pohjalta. Kuvaus lähetetään etukäteen ilmoittautuneille. Työpajoissa käytetään Miro-työskentelyalustaa.

Tiistaina 17.9. pidetään ensin noin tunnin mittainen yhteinen webinaari kuntien ja kirjastojen varautumissuunnittelusta ja sen jälkeen 5 erillistä alueellista työpajaa. Kukin työpaja toteutuu oheisen ohjelman aikataulujen mukaisesti.

klo 10.25–10.40 Aloitus, virittäytyminen, ohjeistus ja ryhmiin jako

Klo 10.40–11.00 Työskentely: Tilat

Klo 11.00–11.20 Työskentely: Palvelut

Klo 11.20–11.25 Tauko

Klo 11.25–11.45 Työskentely: Osaaminen

Klo 11.45–12.15 Yhteenveto

Tilaisuudet järjestävät yhteistyössä AVI kirjastotoimi sekä alueelliset kehittämistehtävät ympäri Suomen. Etelä-Suomen työpajan järjestävät Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Lahden kaupunginkirjasto ja Porvoon kaupunginkirjasto. Porvoon kaupunginkirjastolla on alueellinen kehittämistehtävä Uudenmaan alueella ja Lahden kaupunginkirjastolla Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueella. Kuvat ja tunnelmat somessa, käytä tunnisteita: #lahenake ja #akeporvoo.

Informaatikko Tiina Rajala, AKE Porvoo
tiina.rajala@porvoo.fi, p. 040 539 6368