Viisi askelta houkuttelevaan kirjastotilaan

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Viisi askelta houkuttelevaan kirjastotilaan

28.9.2020 klo 9.0015.30

Telt

Mistä syntyy kirjaston visuaalinen ilme ja minkä takia sen huomioiminen on tärkeää? Mitä yksinkertaisia keinoja on parantaa kirjaston tilojen viihtyisyyttä ja käytettävyyttä? Miten saat aineistot paremmin esille ja miten rakennat houkuttelvia ja informatiivisia aineistonäyttelyjä? Muun muassa näihin kysymyksiin paneudutaan koulutuksessa Viisi askelta houkuttelevaan kirjastotilaan, joka järjestetään Vantaalla Myyrmäki-talossa.

Koulutuksen vetäjänä toimii useiden kirjastojen kanssa yhteistyötä tehnyt visualisti, kouluttaja ja kirjailija Sanne Nyholm, jolta on tänä syksynä ilmestymässä kirjastojen visuaalista ilmettä käsittelevä kirja.

Osallistujamäärä on rajoitettu 20 henkilöön. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin että mahdollisimman monesta Uusmalaisesta kirjastosta on osallistujia.

Maanantai 28.9.2020 klo. 9.00-15.30.

Myyrmäkitalo, Kerhotila 3. krs. Paalutori 3, 01600 Vantaa.

Ohjelma:

Klo 9.00 Aamukahvit (Ake-Porvoo tarjoaa)

Klo 9.30 – 10.30 Viisi askelta houkuttelevaan kirjastotilaan 1/2

– Ensivaikutelma: Visuaalisen ensivaikutelman perusteella syntyy alustava, summittainen tulkinta uudesta kohteesta.

– Asiakaskierros: hyvän sommittelun avulla syntyy luonnollinen asiakaskierros kirjastotilaan.

– Värit: Värit vaikuttavat, opastavat, luovat tunnelmaa ja järjestystä tilaan.

– Informaatio: Toimivan opastuksen avulla ohjataan ja autetaan asiakasta löytämään tilassa. Hyvä asiakasinformaatio auttaa asiakasta valitsemaan itselleen sopivan kirjallisuuden.

– Esillepano: Ajankohtaiset ja vaihtuvat aineistoesillepanot antavat kirjastosta aktiivisen vaikutelman. Miten hyllyesillepanoon saadaan vaihtelua?

Klo 10.30 – 11.00 Aineistot houkuttelevasti esille

– Näin hyllyesillepanosta tehdään houkutteleva ja kiinnostava.

– Miten autat asiakasta näkemään, löytämään ja valitsemaan aineistoja kirjahyllystä?

– Osiossa työskennellään kirjaston puolella, sisältöjen läheisyydessä.

Klo 11.00 – 12.00 Lounas

Klo 12.00 – 12.30 Viisi askelta houkuttelevaan kirjastotilaan 2/2

Klo 12.30 – 13.00 Suunnittele kiinnostava teemaesillepano

– Niksit ja tarvikkeet hyvän pöytäesillepanon rakentamiseen.

Klo 13.00 – 15.30 Työpaja

– Kehitetään ryhmissä teemaesillepanoja ja työstetään omia ideoita paremmiksi.

– Opetellaan rakentamaan parempia aineistonäyttelyitä ja sisältöesittelyitä.

Työpajan lomassa kahvitauko (Ake-Porvoo tarjoaa)

ilmoittautumislinkki

Ilmoittaudu viimeistään 21.9.

Koulutus on alueelliseen kehittämistehtävään kuuluvaa Uudenmaan kuntien yleisten kirjastojen henkilökunnalle järjestettävää ammatillista täydennyskoulutusta ja maksutonta osallistujille. Osallistujat vastaavat itse matka- ja ruokailukustannuksistaan.

28.9.2020
Tapahtuma tagia: