Verraton vertaisryhmämentorointi! Ilmoittaudu pilottiryhmään

Verraton vertaisryhmämentorointi! Ilmoittaudu pilottiryhmään

11.2.2021

Lapset vetävät köyttä yhdessä.

Mikä ihmeen vertaisryhmämentorointi? Vertaisryhmämentorointi on joukkuelaji. Siinä jaetaan osaamista ja kokemuksia vertaisten ryhmässä. Perinteisessä mentorointimallissa operoidaan kahden tekijän, mentorin eli konkarin ja aktorin eli tulokkaan, kanssa. Vertaisryhmämentoroinnissa asian äärellä ollaan isommalla porukalla.

Vertaismentoroinnissa jokainen on asiantuntija, jolla on jotain annettavaa ryhmän muille jäsenille. Kokeneella ryhmän jäsenellä on paljon omaan kokemukseen perustuvaa osaamista. Juuri alalle tulleella puolestaan on tuoretta oppia ja uutta näkemystä. Kirjastoalalla on asioita ja kysymyksiä, joihin voidaan koko ryhmän osaamisella ja kokemuksella hakea ratkaisuja ja vastauksia. Yhdessä olemme enemmän!

AKE Porvoo ja Helmet-kirjastojen koulutusryhmä toteuttavat kevätlukukaudella 2021 vertaisryhmämentorointipilotin. Pilotti käynnistyy 14. tammikuuta pidettävällä Verraton vertaisryhmämentorointi! -webinaarilla.

Webinaari alkaa näyttelijä Sari Siikanderin puheenvuorolla. Professori Hannu L. T. Heikkinen Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitokselta kertoo, mitä vertaisryhmämentorointi on. Hän on ollut rakentamassa vertaisryhmämentorointia opetusalalle Suomessa. Päivän koko ohjelma on alla.

Verraton vertaisryhmämentorointi! 14.1.2021 klo 12.30–15.30

12.30–12.40 Tervetuloa vertaismentoroitumaan!

12.40–13.15 Kannusta kollega kukoistukseen
Näyttelijä, valmentaja Sari Siikander, Rakata Oy

13.15–14.30 Vertaisryhmämentorointi

Mitä vertaisryhmämentorointi on?
Professori Hannu L. T. Heikkinen, Koulutuksen tutkimuslaitos, Jyväskylän yliopisto

Vertaisryhmämentorointi – jaettu asiantuntijuus ”avaa silmät” ja luo uutta
Hoitotyön lehtori Marja-Anneli Hynynen, Savonia-ammattikorkeakoulu

Oppimismentorointi – case valtionhallinto
Hankekoordinaattori Mertzi Bergman, Feeniks-hanke

14.30–15 Pienryhmäkeskustelut
Millaisia aiheita vertaisryhmissä voisi käsitellä? Millaisia odotuksia vertaismentoroinnista? Mikä vertaismentoroinnissa kiinnostaa?

15–15.30 Yhteenveto pienryhmäkeskusteluista ja tietoa jatkosta

Pilottiryhmä vertaismentorointiin

Haluatko kokeilla itse, millaisia vaikutuksia vertaisryhmämentoroinnilla on omaan osaamiseesi ja työhyvinvointiisi? Tule mukaan pilottiryhmään!

Ryhmä kokoontuu keväällä neljä kertaa: 18. helmikuuta klo 13–15, 18. maaliskuuta klo 13–15, 15. huhtikuuta klo 13–15 ja 20. toukokuuta (kellonaika avoin). Viimeisellä kerralla on tarkoitus käydä läpi kokemuksia ja tunnelmia kevään ryhmäkokoontumista. Kolme ensimmäistä kertaa kokoonnutaan etänä. Toukokuun tapaaminen pidetään koronatilanteen salliessa naamatusten Helsingissä.

Pilottiryhmän keskustelujen pääteema on kirjastotyön muutos. Ryhmä määrittelee itse aiheet, joita se haluaa tapaamisissa käsitellä.

Vertaismentorointiryhmään otetaan enintään 12 osallistujaa. Pilotti toteutuu, jos ryhmään ilmoittautuu vähintään viisi kirjastolaista.

Etusijalla ovat Uudenmaan alueen kirjastoammattilaiset.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu Verraton vertaisryhmämentorointi! -webinaariin viimeistään 11. tammikuuta ja/tai vertaisryhmämentoroinnin pilottiryhmään viimeistään 11. helmikuuta.

> Ilmoittautumislomake

Lisätietoja antaa Anne Suvanto (anne.suvanto@porvoo.fi).

11.2.2021