Uudenmaan kirjastopäivä

Uudenmaan kirjastopäivä

13.12.2019 klo 9:00

Tervetuloa vuotuiseen kaikille Uudenmaan yleisissä kirjastoissa työskenteleville tarkoitettuun Uudenmaan kirjastopäivään! Päivän kantavana teemana on lukeminen ja ensi vuoden AKE-toimintaan liittyvien asioiden käsittelyn lisäksi ohjelmassa on uusmaalaisen kirjastotoiminnan ja sen kehittämisen kirjon esittelyä ja mielenkiintoisia vieraita.

Välkommen till årliga Nylands biblioteksdag som är menad för alla som är anställda i allmänna bibliotek i Nyland. Dagens bärande tema är läsning och förutom nästa års AKE-ärenden får vi bekanta oss med det nyländska biblioteksarbetets och utvecklandets mångfald samt träffa intressanta gäster.

Ohjelma/ Program

Aamukahvit tarjolla kello 9.00 alkaen / Morgonkaffe serveras from. 9.00

9.30 – 11.45 Uudenmaan kirjastojen kokous / Nylands biblioteksmöte

1. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen /Öppnande av mötet och konstaterande av närvaro
  2. Kysely alueellisen kehittämistehtävän osaamisen kehittämisestä Uudellamaalla / Enkät om regionala utvecklingsuppdragets kompetensutveckling i Nyland
  3. Alueellisen kehittämistehtävän vuoden 2020 toimintasuunnitelma / Regionala utvecklingsuppdragets verksamhetsplan för 2020
  4. Alueelliset hankkeet 2020 / Regionala projekt 2020
  5. Yleisten kirjastojen digihankkeen Uudenmaan kuulumiset / Nyheter från de allmänna bibliotekens digiprojekt i Nyland
  6. Alueen edustajan valinta Yleisten kirjastojen neuvostoon / Val av områdets representat till Rådet för de allmänna biblioteken
  7. Muut esille tulevat asiat / Övriga ärenden

11.45 Monikielinen kirjasto esittäytyy

12-13 Lounas / Lunch

13-13.30 Kirjastot ja kustannusala

Miten kehitetään yhteistyötä lukemiskulttuurin ja kirjallisuuden harrastamisen edistämiseksi digitaalisessa maailmassa?
Johtaja Sakari Laiho, Suomen Kustannusyhdistys

13.30-14.00 Uudenmaan Lanu-verkoston esittely
Kirjastonhoitaja Karoliina Pentti, Vihdin kunnankirjasto

14.00-14.15 Kahvi- ja pulinatauko / Kaffe- och pratstund

14.15-15.30 Väärän lukemisen nautinto. Miksi emme koskaan lue oikeita kirjoja?
Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Rauha Maarno ja pianisti Teemu Kide vievät sinut matkalle lukutaidon historiaan ja tulevaisuuteen. Puhetta ja musiikkia yhdistävä setti vapauttaa ajattelemaan lukemisen kulttuuria uusilla tavoilla.

Ilmoittautumislinkki/ Anmälningslänk

Ilmoittaudu viimeistään 9.12. / Anmäl dig senast 9.12