Tutkittua!

Tutkittua!

14.12.2021 klo 13.0014.00

Tutkittua! -sarjassa esittelemme tuoreita kirjastoalan opinnäytetöitä. Tekijät kertovat itse, mitä ja miksi on tutkittu, esittelevät keskeiset tulokset ja antavat tutkimukseen pohjautuvia suosituksia kirjastoille.

Sarja jatkuu tiistaina 14. joulukuuta klo 13–14 tietojohtamisen teemalla.

Juliaana Grahn kertoo tutkielmastaan Päämääränä väline?: Tilastojen käytön ja vaikuttavuuden arvioinnin tulkitseminen osana tietojohtamista yleisissä kirjastoissa . Tutkielmassa käsitellään yleisten kirjastojen tietojohtamista sekä tilastojen ja vaikuttavuuden arvioinnin yhteyttä. Kirjastoissa kerätään runsaasti tietoa, mutta sitä hyödynnetään rajallisesti päätöksenteossa.

Stiina Torkkel kertoo opinnäytteestään Kunnan asiointipalveludata tiedolla johtamisen välineenä : Kun informaatiolle antaa merkityksen, syntyy tietämys. Tavoitteena oli tutkia julkisorganisaation asiakaspalvelun tietämyskantaa, siellä olevan aineiston käsittelyä ja hallintaa. Miten julkishallinnon keskitetty asiakaspalvelu vaikuttaa kunnan tietämyksenhallintaan? Millä keinoin kunnan tietopääomaa voisi hyödyntää päätöksenteossa eli käyttää tiedolla johtamiseen? Tutkimuksessa analysoitiin Porvoon kaupungin tietämyskantaa.

Tutkittua! järjestetään etänä Teamsissä. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittua. Klikkaa itsesi mukaan 14. joulukuuta klo 13!

Lisätietoja: Jan Nyström

14.12.2021