Selkotekstillä selkenee

Selkotekstillä selkenee

15.9.2022 klo 09:0012:00

Kirjainnappuloita taustalla ja teksti Selkokielellä selkenee 15.9. klo 9-12 AKE Porvoo Borgå.

Meillä jokaisella on oikeus saada tietoa tavalla, jota ymmärrämme. Selkoteksti takaa sen, että lukijan on helppo lukea ja ymmärtää tekstiä.

Kun kirjoitat selkokieltä, lukijat jaksavat lukea tekstisi loppuun, saavat tärkeät tiedot ja osaavat toimia toivomallasi tavalla. Lisäksi selkoteksti säästää sinun työaikaasi, kun lukijat eivät väärinymmärrysten vuoksi kuormita sinua asiakaspalvelussa, sähköposteilla tai puhelinsoitoilla.

Selkotekstillä selkenee -etäkoulutuksessa saat perustietoa selkokielestä sekä sen tarpeesta Suomessa.

Koulutus sisältää konkreettisia ja käytännönläheisiä kirjoitusohjeita ja -vinkkejä siitä, miten saat tekstistä selkokielisen. Selkokirjoittamisen periaatteita käsitellään tekstiesimerkkejä tutkien. Tekstipajassa pääset muokkaamaan omia tekstejäsi selkokielelle.

Kouluttajana toimii FM, selkokielen asiantuntija ja selkokirjailija Sanna-Leena Knuuttila.

Selkotekstin teoriaa klo 9-10

• Mitä on selkokieli?
  • Selkokielen kohderyhmät ja heidän kielelliset tarpeensa
  • Selkokielen kolme tasoa
  • Selkokirjoittamisen periaatteet
  • Tekstiesimerkkejä

Tekstipaja klo 10-12

Tekstipajan runkona toimii selkokirjoittamisen periaatteet: tekstin rakenne, sanasto sekä kielen rakenteet. Osallistujat pääsevät selkomukauttamaan valitsemiaan tekstejä tai niiden osia.

Kohderyhmä ja ilmoittautuminen

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Uudenmaan yleisissä kirjastoissa työskenteleville kirjastoammattilaisille. Tekstipajaan mahtuu mukaan 12 ensimmäistä. Jos kysyntää on enemmän, järjestämme toisen samansisältöisen tekstipajan samana päivänä klo 13-15.

Ilmoittaudu mukaan 9.9. mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja koulutuksesta antaa Tiina Rajala.

15.9.2022
Tapahtuma tagia: