Sanataiteen salat

Sanataiteen salat

29.9.2021 klo 10.0012.00

”Sanataide on luovaa, kielellistä ilmaisua, osa arkipäivää kirjojen, tarinoiden ja median kautta. Sanataiteen harrastaminen tukee kielen ja mielikuvituksen kehittymistä sekä tekstien ymmärtämisen ja tuottamisen taitoa.” (Yöstäjä: Sanataide on tarinoita)

Järjestämme syksyllä kaksiosaisen koulutuksen sanataiteesta.

Ensimmäinen osa on keskiviikkona 29. syyskuuta klo 10–12 pidettävä webinaari, jossa tutustumme sanataiteeseen ja sen menetelmiin. Luennon jälkeen pidetään yhteinen ideointituokio, jossa kartoitetaan osallistujien toiveita ja odotuksia marraskuussa pidettävän työpajan suhteen.

Toinen osa on työpajapäivä, jossa kokeillaan erilaisia sanataideharjoituksia ja saadaan esimerkkejä hyvin toimivista työskentelytavoista eri ikäisten kohderyhmien parissa. Työpajapäivässä tutustumme myös sanataideoppaisiin, korttipakkoihin ynnä muihin ohjaajan apuna toimiviin välineisiin. Työpaja järjestetään tiistaina 2. marraskuuta klo 10–16 Pasilan kirjastossa Helsingissä.

Kenelle?

Webinaariin ovat tervetulleita kaikki sanataiteesta kiinnostuneet. Varsinainen kohderyhmä on kuitenkin lasten ja nuorten kanssa työskentelevät kirjastolaiset.

Työpajaan otetaan 20 kirjastolaista. Etusijalla työpajaan ovat Uudenmaan yleisissä kirjastoissa työskentelevät, jotka osallistuivat syyskuun sanataidewebinaariin.

Kouluttajat

Webinaarissa kouluttajina ovat kirjailija, sanataidekasvattaja Päivi Haanpää ja sanataidekasvattaja, lastenkirjailija Pia Krutsin Sanataideyhdistys Yöstäjästä.

Työpajan vetää Päivi Haanpää.

Tallenne

Webinaari tallennetaan. Voit ilmoittautua myös pelkästään tallenteen katsojaksi. Tallenne on sen tilanneiden katsottavissa kaksi viikkoa.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään maanantaina 27. syyskuuta. Osallistumislinkki lähetään ilmoittautuneille tiistaina 28. syyskuuta.

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään maanantaina 25. lokakuuta. Työpajaan otetaan 20 osallistujaa. Etusijalla ovat uusmaalaiset kirjastolaiset, jotka osallistuivat myös webinaariin.

AKE Porvoo tarjoaa työpajassa iltapäiväkahvit, joten ilmoitathan myös ruokarajoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä.

> Ilmoittautumislomake

Lisätietoja koulutuksesta antaa Anne Suvanto.

29.9.2021