Ohjaamisen aakkosia – kirjaston digipalveluiden ohjauskoulutus

Ohjaamisen aakkosia – kirjaston digipalveluiden ohjauskoulutus

15.9.2020 klo 9.3015.00

Haluaisitko oppia tehokkaampia työskentelytapoja, kun opastat asiakkaita sähköisten palvelujen äärelle kirjastossa?
Kirjaston digipalveluiden ohjauskoulutuksessa saat eväitä niin digiohjaukseen kuin muihinkin opastus- ja koulutustilanteisiin.
Kouluttajana toimii Kai Halttunen (YTT, AmO, kouluttaja ja työnohjaaja).

Kenelle?

Koulutus sopii jokaiselle kirjastotyöntekijälle, joka opastaa asiakkaita digipalveluiden ja laitteiden käyttöön, myös asiakaspalvelun lomassa.

Koulutuksen sisältö:

Konkreettisia esimerkkejä ja harjoituksia ohjaus- ja koulutustilanteiden suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista.
Kuinka tutustun oppijaan ennakolta ja miten motivoin häntä? Ohjaustilanteen rakentaminen, havainnollistaminen, vuorovaikutus. Orientaatioperustat oppimisessa.
Miten meni? Palaute ja arviointi. Digiohjauksen erityispiirteitä. Oman osaamisen ja ohjausrohkeuden kehittäminen.
Osallistujille lähetetään ennen koulutusta pieni ennakkotehtävä, joka palautetaan kouluttajalle.

Päivän ohjelma

9.30 –10 Aamukahvit (AKE Porvoo tarjoaa)
10–15 koulutusohjelmaa (välillä lounas- ja kahvitauot)

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään maanantaina 7. syyskuuta:

Koulutus on osa Porvoon kaupunginkirjaston alueellista kehittämistehtävää. AKE Porvoo tarjoaa aamukahvit, mutta lounas on omakustanteinen.

15.9.2020

Töölön kirjasto, Mika Waltari -sali