Ohjaamisen aakkosia I – Ryhmänohjaajan työkaluja

Ohjaamisen aakkosia I – Ryhmänohjaajan työkaluja

31.3.2023 klo 09:0011:30

Ohjaamisen aakkosia-koulutuksen mainos ja kuvituskuva.

Kirjastotyöhön kuuluu monenlaisia ryhmänohjaustuokioita. Miten ohjaustilanne kannattaa suunnitella etukäteen ja mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon?

AKE Porvoon järjestämässä kaksiosaisessa webinaarissa saat käytännön työkaluja ryhmien ohjaamiseen. Koulutukset ovat aamupäivisin pe 31.3. ja ti 18.4.

Koulutus keskittyy ryhmille suunnattuihin tilaisuuksiin, joissa on useampi osallistuja ja ennalta määritelty kesto. Kouluttajana toimii YTT, AmO, kouluttaja ja työnohjaaja Kai Halttunen.

Koulutuksen sisältö

• Konkreettisia esimerkkejä ja tehtäviä ohjaus- ja esittelytilanteiden suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista
  • Kuinka tutustun oppijaan ennakolta ja miten motivoin häntä?
  • Ohjaustilanteen rakentaminen, havainnollistaminen, vuorovaikutus
  • Orientaatioperustat oppimisessa
  • Miten meni? Palaute ja arviointi sekä palautuminen. Ohjaajana jaksaminen.

Kohderyhmä ja ilmoittautuminen

Koulutuksesta on hyötyä kirjastolaisille, jotka ohjaavat, esittelevät ja kouluttavat asioita ryhmille tai jotka tulevaisuudessa mahdollisesti ohjaavat ryhmiä. Koulutus on suunnattu ainoastaan Uudenmaan yleisten kirjastojen henkilökunnalle. Enintään 25 osallistujaa.

Ilmoittaudu mukaan 24.3.2023 mennessä tästä linkistä. Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan koulutuksen molempiin päiviin. Saat Teams-linkin ilmoittautumisajan päätyttyä.

Tuleeko tallenne?

Koulutuksesta ei tule tallennetta.

Lisätietoja: Tiina Rajala

31.3.2023