Nuorten kohtaaminen ja häiriötilanteet

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Nuorten kohtaaminen ja häiriötilanteet

31.1.2023 klo 09:0011:00

Mainos koulutuksesta nuorten kohtaaminen ja häiriötilanteet.
  • Mitä jokaisen kirjastolaisen kannattaa muistaa vuorovaikutuksesta nuorten kanssa?
  • Miten voisi ratkaista rakentavasti kirjastossa syntyviä häiriötilanteita?

AKE Porvoon webinaarissa saat käytännön työkaluja vuorovaikutukseen nuorten kanssa ja heidän kanssaan syntyvien hankalien tilanteiden ratkaisemiseen. Monessa kirjastossa nuorten tekemä ilkivalta ja haastava käyttäytyminen on lisääntynyt, ja koulutus tarjoaa käytännönläheistä apua tilanteiden hallintaan ja kuormitukseen.

Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia teemoja:

• Nuorten häiriökäyttäytyminen ja sen taustatekijät
  • Kuinka tukea nuorta oman käyttäytymisen hallinnassa?
  • Toimivan vuorovaikutuksen lainalaisuudet
  • Kolme vaikuttamisen kanavaa: auktoriteetti/faktat/empatia
  • Miksi auktoriteetti harvoin toimii nuorten kanssa, ja mikä sen sijaan toimii?
  • Rajat ja jämäkkä kommunikointi
  • Jos tilanne eskaloituu (puhejudon perusperiaatteet)
  • Kuinka pitää huolta omasta jaksamisesta?

Kouluttajana toimii käytännönläheinen ja keskusteleva Mika Vesala Mielenrauha-koulutuspalveluista. Mika on koulutukseltaan luokanopettaja ja työskennellyt opettajana yli kymmenen vuotta, joista erityisopettajana reilut kahdeksan vuotta. Mikalla on ymmärrystä haastavista asiakastilanteista eri toimialoilta ja kokemuspohjaa siitä, miten omasta jaksamisesta, asenteesta ja hyvinvoinnista pidetään huolta haastavassa työympäristössä.

Kohderyhmä ja ilmoittautuminen

Koulutus on suunnattu vain Uudenmaan yleisten kirjastojen työntekijöille ja mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Ilmoittaudu mukaan 26.1.2023 mennessä tästä linkistä.

Saat Teams-linkin ilmoittautumisajan päätyttyä.

Tuleeko tallenne?

Tallenne on saatavilla koulutuksen jälkeen 14 vuorokauden ajan Uudenmaan alueen Liboppi-alustalla. Pelkän tallenteen tilaajaksi ei tarvitse ilmoittautua. Muistutus lähetetään koulutuksen jälkeen Uudenmaan kirjastojen yleisiin sähköpostiosoitteisiin. Jos et ole vielä rekisteröitynyt Liboppiin, se onnistuu helposti omalla sähköpostisoitteella osoitteessa liboppi.fi.

Lisätietoja: Tiina Rajala

31.1.2023