Millainen? Työttömän kirjasto

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Millainen? Työttömän kirjasto

18.11.2021 klo 12.3015.30

AKE Porvoo käynnistää tänä syksynä webinaarisarjan, missä kirjastoa tarkastellaan erilaisten käyttäjien ja potentiaalisten käyttäjien näkökulmasta. Yhteisenä nimittäjänä on, että kirjastoa yritetään katsoa sellaisen käyttäjän näkökulmasta, jonka elämäntilanne eroaa useimpien kirjastolaisten ja ehkä kuvittelemamme tyypillisen asiakkaan elämäntilanteesta. Tarkoituksena on herättää pohtimaan niitä normeja, jonka pohjalta kirjaston palveluja toteutetaan ja miettimään, miten voisimme paremmin palvella asiakkaita jotka eivät mahdu normiin ja joilla voi olla erityistarpeita, joita kirjasto voisi paremmin huomioida. Tavoitteena ovat yhdenvertaiset ja saavutettavat kirjastopalvelut kaikille sekä jokaisen elämässä hyödyllinen ja relevantti kirjasto.

Webinaari

Millainen?-sarja alkaa webinaarilla Työttömän kirjasto torstaina 18.11.2021 kello 12.30-15.30. Webinaarissa kuulemme mm.  kirjaston merkityksestä  osallisuudelle ylläpitäjänä, tutustumme kirjastossa toteutettuihin työnhakijoille suunnattuihin tapahtumiin , pääsemme keskustelemaan  kokemusasiantuntijan kanssa ja  mietimme yhdessä TE-palvelujen edustajan kanssa, mikä rooli kirjastolla voisi olla yksilön työllistymisen edistämisessä.

Kenelle

Webinaari soveltuu kaikille yleisissä kirjastoissa työskenteleville. Erityisesti palveluja kehittäville, tapahtumia ja käyttäjäkoulutuksia suunnitteleville sekä asiakaspalvelussa työskenteleville.

12.30-12.45 Ake-Porvoon tervetulosanat ja johdanto

12.45-13.15 Kirjastot osallisuuden edistäjinä, Anna- Maria Isola. THL

13.15-13.35 Kokemusasiantuntijan puheenvuoro, Vellu Rautaparta

13.35-13.45 Tauko

13.45-14.15   Miten kirjasto voisi auttaa työllistymisessä TE- palvelujen näkökulmasta, Halla Kantola. TE-keskus.

14.15-14.45 Työllisyyys Espoon tapahtumat kirjastoympäristössä.  Theresa Isännäinen, Espoon kaupunki

14.45-15.00 HeTy.ry:n kirjaston esittely. Ritva Söderskär, Helsingin Työkanava HeTy ry.

15.00-15.15 Keskustelua pienryhmissä .

• Millaisia eri tilanteissa olevat työttömät ovat kirjaston käyttäjinä? Mitä työtön kirjastosta saa? Miten kerromme siitä?
  • Työttömät kirjastopalvelujen kohderyhmänä – miten huomioidaan kokoelmissa, palveluissa, tapahtumissa, viestinnässä
  • Mitä yhteistyötä voimme tehdä kunnan sisällä, TE-palvelujen, järjestöjen tai muiden kanssa työttömien psykososiaalisen hyvinvoinnin eteen ja työllistymisen edistämiseksi

15.15.-15.30 Keskustelujen yhteenveto

Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä viimeistään 17.11