Loikka! LANU-kehittämisen inspiraatiopäivä

Loikka! LANU-kehittämisen inspiraatiopäivä

18.2.2021 klo 9.0014.45

Ota kehittämisloikka ja lähde mukaan LANU-kehittämisen inspiraatiopäivään!

Päivän aikana saat kuulla viidestä eri LANU-hankkeesta. Mistä se ajatus oikein lähti? Mitä lähdettiin tavoittelemaan? Entä miten muualla kehitetään? Mikä on Ylen Ketterä kiihdyttämö?

Iltapäivällä loikataan syvään päätyyn kolmessa eri työpajassa:

1. Miten kehittämishanke voi muuttaa toimintaa pysyvästi? Miten mediakasvatus saadaan kiinteäksi osaksi kirjaston toimintaa? Sukella Linjakkaat rakenteet -työpajaan!
  2. Mistä rahaa/resursseja? Mitä muita resursseja on kuin rahaa? Ponkaise etsimään uusia ideoita resursointiin Löydä resurssit -työpajasta!
  3. Jos tuntuu, että kehittämisideat ovat kateissa, kellu Rohkeutta kehittämiseen -työpajaan!

9–9.45 Yle kehittää. Mirette Kangas, Ylen Ketterän kiihdyttämön perustaja.
#ketteräyle #leanculture #yle
Twitter @mirettekangas * Linkedin Mirette Kangas * Instagram yle_kettera

9.45–10 Tauko

10–11.30 Kirjastojen LANU-kehittämishankkeita ja -kokeiluja: Mitä, miksi ja miten?

• Mediakasvatusta systemaattisesti ja kattavasti – Lahden kaupunginkirjaston mediakasvatuspaketit / palvelupäällikkö Inka Jousea, Lahden kaupunginkirjasto
  • Loruloikalla kirjastoon! Kirjasto tutuksi loruhetkien ja pop up -kirjaston keinoilla / palvelujohtaja Päivi Oikkonen, Lappeenrannan kaupunginkirjasto
  • Lukuliikettä perheisiin / pedagoginen informaatikko Melina Aremaa, Lohjan kaupunginkirjasto
  • Runoaarteen metsästystä kirjastossa / pedagoginen informaatikko Piia Bågman, Helsingin kaupunginkirjasto
  • Tietokirjakekkerit sanataidekattauksella erityisluokille / hanketyöntekijä, nykytaiteilija, sanataide- ja taidekasvattaja Minka Heino

11.30–12.30 Lounastauko

12.30–12.50 AVI:lta ja ERTE:ltä tukea kehittämiseen

12.50–13.50 Työpajat

1) Linjakkaat rakenteet

Kehittämällä muutetaan toimintaa tavoitteellisesti. Se tuntuu rakenteissa asti. Pajassa tutkimme tarkemmin Lahden kaupunginkirjaston mediakasvatuspaketteja ja kirjaston ja koulujen välistä yhteistyösopimusta – miten ne muuttavat toimintaa?

Pajan vetäjä: Mervi Heikkilä, ERTE

Mukana keskusteluissa palvelupäällikkö Inka Jousea ja mediaohjaajat Henri Rättäri ja Krista Tuominen Lahden kaupunginkirjastosta.

2) Löydä resurssit

Toiminnan kehittäminen vaatii ainakin aikaa ja kärsivällisyyttä. Mitä muita resursseja kehittämiseen tarvitaan? Mistä niitä saa?

Pajan vetäjä: Kristiina Kontiainen, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

3) Rohkeutta kehittämiseen

Tuntuuko hanke liian hankalalta kehittämisen muodolta? Mikä hanketoiminnassa epäilyttää, raportointi vai aloittaminen? Mistä ideoita hankkeisiin? Mistä kumppaneita? Mikä on kehittämishankkeen suhde kunnan strategiaan ja kirjaston palvelutarjontaan?

Pajan vetäjä: Satu Ihanamäki, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

13.50–14.00 Tauko

14.00–14.30 Työpajaraportit. Pajojen vetäjät kertovat, mitä pajoissa keskusteltiin.

14.30–14.45 Loppusanat ja palautetta padletilla

Ilmoittaudu päivään viimeistään 12. helmikuuta.

> Ilmoittautumislomake

Voit ilmoittautua joko pelkkään aamupäivään tai koko päivään.

Aamupäivän esitykset tallennetaan. Ilmoittautumislomakkeella on mahdollista tilata tallenteiden linkit jo ennakkoon, vaikkei pääsisi mukaan etäkoulutukseen.

Lisätietoja Loikka!-inspiraatiopäivästä antaa Anne Suvanto.

18.2.2021