Kirjallisuus somessa

Koulutuskalenteri

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kirjallisuus somessa

1.11.2022 klo 12:3015:00

Ilmoitustaululla kaksi lappua, joista toisessa lukee Kirjallisuus somessa 1.11. klo 12.30-15 AKE Porvoo Borgå ja toisessa Kirjasto viestii Biblioteket kommunicerar.

Mitä sosiaalisen median kanavia kirjastolaisen tulisi seurata pysyäkseen kartalla tuiki tärkeistä sisällöistä? Mitä tapoja kirjastoilla on jakaa sisällön osaamistaan asiakkaille ja toisilleen? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Kirjallisuus somessa –koulutuksessa tiistaina 1.11. klo 12.30–15.00. Koulutus on osa AKE Porvoon vuoden 2022 Kirjasto viestii -kokonaisuutta.

Iltapäivän aikana käydään ensiksi läpi sosiaalisen median kirjatrendejä Aami-kollektiivin Minna Koivulan johdattamana. Luennolla tutustutaan tärkeimpiin kirjakeskustelun kanaviin sosiaalisessa mediassa. Onko sinulle jo tuttuja bookstagram (Instagram), booktube (Youtube) tai kirjatok (TikTok)? Lisäksi keskustellaan kirjablogeista ja -podcasteista ja Facebookin kirjallisuusryhmistä. Saat luennolta yleiskuvan kirjasomesta sekä työkaluja eri kanavien seuraamiseen ja tietotulvan suodattamiseen. Luennon jälkeen osaat valita itsellesi sopivimmat ja mielekkäimmät kirjasomekanavat sekä seurata niiden avulla kirja-alan trendejä!   

Tauon jälkeen Sivupiirin Henriika Tulivirta, kirjaston julkiseksi ääneksi Twitterissä kohonnut vaikuttaja, puhuu oman persoonan esilletuomisesta ja lukemaan innostamisesta henkilökohtaisilla sometileillä.

Sini Helminen Helsingin kaupunginkirjastosta on monessa somessa mukana. Hän kirjoittaa kirjablogia, tekee kirjavinkkausvideoita, on mukana Lukuvalmentaja Junior -palvelussa ja For YA -kanavalla Youtubessa. Nuortenkirjallisuuden edistäminen on siis lähellä sydäntä.   

Päivän lopuksi kuullaan Janne Seppäsen esitys Lahden kaupunginkirjaston Ääniä kirjastosta –podcastista, jossa esitellään ajankohtaisia ja mielenkiintoisia sisältöjä kirjaston kokoelmista. Jokaisessa jaksossa on eri teema, joten podcast antaa kattavan läpileikkauksen esimerkiksi kirjallisuuteen, musiikkiin, elokuviin ja peleihin. Podcastissa ovat äänessä kirjaston työntekijät, jotka tarjoavat näköalapaikan kirjaston ytimeen. Seppänen on itse ollut mukana podcast-toiminnassa sekä esiintyjänä että tekniikan puolella.

 

Ohjelma 

12.30–13.30 Näin seuraat kirjatrendejä sosiaalisessa mediassa: Minna Koivula, Aami-kollektiivi  

13.30–13.45 Tauko 

13.45–14.15 Omalla persoonalla lukuintoa edistämään: Henriika Tulivirta, Sivupiiri  

14.1514.35 Kirjavinkkarina somessa: Sini Helminen, Helsingin kaupunginkirjasto

14.3514.55 Asiaa podcasteista – Ääniä kirjastosta: Janne Seppänen, Lahden kaupunginkirjasto

14.55–15.00 Päivän yhteenveto 

 

Kohderyhmä ja ilmoittautuminen 

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Uudenmaan yleisten kirjastojen työntekijöille, mutta mukaan voi ilmoittautua myös muilta alueilta. Ilmoittaudu mukaan 24.10. mennessä tästä linkistä.

 

Tuleeko tallenne? 

Tauon jälkeen esiintyvien kirjastolaisten puheenvuorot tallennetaan ja ne ovat katsottavissa kaksi viikkoa koulutuksen jälkeen. 

 

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta antaa Elina Karioja. 

Tiedot

Päivämäärä:
1.11.2022
Aika:
12:30–15:00

Tapahtumapaikka

Teams

Järjestäjä

AKE-Porvoo