KEHU-tietoisku: Tutkitun tiedon teemavuosi

KEHU-tietoisku: Tutkitun tiedon teemavuosi

18.5.2021 klo 13.0014.00

Tämä vuosi on Tutkitun tiedon teemavuosi. Teemavuodella halutaan nostaa valokeilaan luotettavia tietolähteitä.

Teemavuosi kokoaa yhteen tapahtumia ja tekoja, joiden avulla muodostuu monipuolinen kuva tutkitusta tiedosta ja sen roolista esimerkiksi yksilön hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta. Tapahtumat ja teot voivat olla esimerkiksi tilaisuuksia, tempauksia, näyttelyitä, podcasteja, julkaisuja tai kampanjoita verkossa tai paikan päällä.

Kirjastot mukaan teemavuoden ohjelmaan

Luotettavan tiedon vinkkaaminen ja kiinnostavien tietolähteiden tuonti esille ovat kirjastojen arkipäivää. Siksi onkin oletettavaa, että monet kirjastojen tapahtumista soveltuisivat vietäväksi Tutkitun tiedon teemavuoden tapahtumakalenteriin.

Näkymällä teemavuoden kalenterissa kirjastot voivat tuoda esiin omaa merkittävyyttään suomalaisessa tietoympäristössä. Yleiset kirjastot tuovat tiedon arkeen, lähelle ihmistä, joten olisi luonnollista näkyä teemavuoden kumppanina.

Mukaan on helppo liittyä. Ohjeet ovat Tutkitun tiedon teemavuoden sivuilla.

Tule KEHU-tietoiskuun

Tule KEHU-tietoiskuun tiistaina 18. toukokuuta klo 13–14 kuulolle ja keskustelemaan Tutkitun tiedon teemavuodesta ja millaisia mahdollisuuksia se kirjastollesi tarjoaa. Projektipäällikkö Päivi Litmanen-Peitsala Helsingin kaupunginkirjastosta on ruudulla kertomassa lisää teemavuodesta ja sen mahdollisuuksista.

Klikkaa itsesi mukaan KEHU-tietoiskuun 18. toukokuuta klo 13!

Anne Suvanto

18.5.2021