Infovaikuttamisen työpajat: Näin tunnistat misinformaation verkossa 16.5.2022

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Infovaikuttamisen työpajat: Näin tunnistat misinformaation verkossa 16.5.2022

16.5.2022 klo 12:0016:00

Lahden, Porvoon ja Tampereen alueelliset kehittämiskirjastot toteuttavat yhteisen, informaatiolukutaitoteemaisen johdatus- ja työpajakokonaisuuden vuonna 2022. Kirjastot, informaatio ja vaikuttaminen -tilaisuuksien työpajat on suunnattu Lahden, Porvoon ja Tampereen AKEjen kirjastohenkilöstölle. Työpajoja ei tallenneta.

Kaipaavatko tiedonhankintataitosi uutta tulokulmaa monikanavaisessa kirjastojen asiakaspalvelussa? Mitä jokaisen olisi hyvä tietää informaatiovaikuttamisesta ja miten disinformaation tunnistaminen liittyy kirjastotyöhön? Mikä eri tahoja motivoi informaatiovaikuttamisessa?

HUOM! Tilaisuus siirtyy viikolla eteenpäin ja toteutuu samansisältöisenä maanantaina 16.5.2022. Jo ilmoittautuneille lähtee tiedoksi siirtynyt ajankohta ja ilmoittautumiset siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle. Jos et pääse osallistumaan, voit peruuttaa osallistumisesi ilmoittautumisvahvistuksen mukana tulleen linkin kautta tai ilmoittamalla siitä järjestäjille.

Työpajan tiedot ja sisältö

Infovaikuttamisen työpajat: Näin tunnistat misinformaation verkossa

Ma 16.5.2022

Klo 12 – 16

Ilmoittautumiseen pääset tästä linkistä 10.5. saakka: https://link.webropol.com/ep/infovaikuttaminen1

Työpaja tarjoaa osallistujille eväitä ja käytännön työkaluja misinformaation tunnistamiseen ja faktojen verifioimiseen verkossa. He saavat myös välineitä näiden taitojen opettamiseen kirjastotyössä. Maksimi osallistujamäärä työpajassa on 35 henkilöä.

Työpajan vetää Johanna Vehkoo, faktantarkistukseen ja misinformaatioon erikoistunut toimittaja. Hän on vuodesta 2015 tehnyt Ylelle Valheenpaljastaja-juttusarjaa ja vuodesta 2021 samannimistä podcastia sekä kirjoittanut viisi tietokirjaa, muun muassa Valheenpaljastajan käsikirjan. Vehkoo kuuluu tutkivan journalismin verkkojulkaisun Long Playn perustajiin.

Kysy lisää

Koordinaattori Jarkko Rikkilä, jarkko.rikkila@tampere.fi, 040 800 7828