Iloa ja varmuutta vuorovaikutukseen

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Iloa ja varmuutta vuorovaikutukseen

27.9.2021 klo 9.0012.30

Kolme nauravaa ihmistä

Kirjastotyössä kohtaamme jatkuvasti toisia ihmisiä niin tiskin takana ja hyllyjen välissä kuin työhuoneissa ja taukotiloissa. Iloa ja varmuutta vuorovaikutukseen -koulutuksen tavoitteena on kehittää jokaisen omia vuorovaikutustaitoja ja -rooleja sekä tarjota viestinnällisiä työkaluja arjen vuorovaikutustilanteisiin ja tuloksekkaaseen yhteistyöhön.

Kahden aamupäivän (27.9. & 7.10.) mittaisessa koulutuksessa perehdytään monipuolisesti työelämän vuorovaikutustataitoihin. Minkälaisia vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja tarvitsemme työelämässä? Mitkä seikat vaikuttavat ihmisten kohtaamiseen, vaikutelmien syntyyn, viestintätilanteiden ja yhteistyön onnistumiseen?

Koulutuksessa käsitellään kouluttaja Jutta Laino-Tabellin ohjauksessa muun muassa

• Viestijäkuvaa: Miten käsitys itsestämme viestijänä on rakentunut? Miten viestijäkuva vaikuttaa
siihen, miten koemme erilaiset vuorovaikutustilanteet?
• Vuorovaikutustaitoja: Käsittelemme muun muassa sanoman rakentamista, havainnollistamista,
kuuntelemisen taitoa sekä argumentointia. Tarjoamme yksinkertaisia keinoja, joiden avulla erilaisiin
viestintätilanteisiin valmistautuminen ja niissä toimiminen on helpompaa
• Sanatonta viestintää: Mistä sanaton viestintä rakentuu ja minkälaisia tulkintoja siitä teemme?
• Erilaisia vuorovaikutustilanteita.

Etänä järjestettävä koulutuskokonaisuus on jaettu kahteen aamupäivään klo 9–12.30 maanantaina 27. syyskuuta ja torstaina 7. lokakuuta. Koulutukseen otetaan 25 osallistujaa. Etusijalla koulutukseen ovat kirjastolaiset Uudenmaan yleisistä kirjastoista.

Koulutuksen sisältö on osittain sama kuin kevään Iloa ja varmuutta esiintymiseen -koulutuksessa.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään keskiviikkona 22. syyskuuta.

> Ilmoittautumislomake

Vuorovaikutuskoulutuksesta antaa lisätietoja Anne Suvanto.

27.9.2021