HallÅKE Svenskfinland

• Tämä tapahtuma on mennyt.

HallÅKE Svenskfinland

11.2.2021 klo 13.0014.00

2021 är här och hoppeligen kommer det här att bli ett bättre och lugnare år på många sätt. Coronaläget fortsätter osäkert och de flesta biblioteken betjänar  ännu inte normalt. Hur se läget ut runt om i Svenskfinland och med hurdana tankar går vi mot öppningen av samhället? Vilka befolkningsgrupper har lidit mest och hur kan vi ta dem i beaktande på biblioteken?

BONUS! På hösten öppnade Kyrkslätts nya bibliotek Fyyri. Ritad av de prisbelönta JKMM Arkkitehdit OY är det frågan om en av de mest imponerande nya biblioteksbyggnader i vårt land under de senaste årtionden. Kyrkslätts huvudbibliotek delar utrymmet med en invånarpark, en ungdomslokal, en musiklekskola samt caféet Messi som drivs av kommunens sysselsättningsenhet. Hur har samarbetet startat under de speciella omständigheterna? Johanna Björksten från Kyrkslätt visar bilder och berättar.

Välkommen med torsdagen den 11.2.2021 kl. 13-14

Ta med dig en kopp kaffe och delta via länken:

Delta här via Zoom

11.2.2021