Fem steg till ett lockande biblioteksrum

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Fem steg till ett lockande biblioteksrum

28.9.2020

Telt

Vad lgger bakom hurdant visuellt intryck ett bibliotek  gör och varför är intrycket viktigt? Hurdana enkla sätt finns det att förbättra biblioteksrummets trivsamhet och användbarhet. Hur göra materialet mera synligt? Hur gör man en vacker och informativ bokutställning. Bland annat de här frågorna kan du få ett svar på Ake-Borgås utbildning Fem steg till ett lockande biblioteksrume i Myrbackahuset och Myrbacka bibliotek i Vanda.

Utbildningen dras av visualisten, utbildaren och författaren Sanne Nyholm, som under hösten kommer ut med en bok om ämnet. Deltagarantalet är begränsat till 20 personer och deltagarna väljs i anmälninsordning, dock beaktande att deltagarna kommer från olika nyländska bibliotek om möjligt.

Måndagen den 28.9. kl. 9.00-15.30

Myrbackkahuset, 3. vån. Påltorget 3,  01600 Vanda.

Kl. 9.00 Morgonkaffe (Ake-Borgå bjuder)

Kl. 9.30 -10-30 Fem steg till ett lockande biblioteksrum 1/2

– Första intrycket: På basen av det visuella första intrycket föds en preliminär och summarisk tolkning över ett nytt objekt

– Kundrutt: Med hjälp av en bra komposition uppstår en naturlig kundrutt i biblioteksutrymmet-

– Färg: Färgerna påverkar, informerar, skapar atmosfär och ordning i utrymmet.

– Information: Fungerande skyltning hjälper kunden att hitta fram i utrymmet

– Presentation: Aktuella och växlande utställmingar ger ett aktivt intryck. Hur skapar man variation i hur materialet presenteras i hyllorna.

Kl. 10.30  – 11.00 Lockande presentationer

– Hur  presenteras materialet i hyllan på ett lockande och intresseväckande sätt

– Hur hjälper du kunden att se, hitta och välja material från bokhyllan

– I den här delen arbetar vi i biblioteksutrymmet, nära innehållen.

Kl. 11.00 -12.00 Lunch

Kl 12.00 – 12.30 Fem steg till ett lockande biblioteksutrymme 2/2

Kl  13.00 -15.30 Workshop

– Vi utvecklar i grupper temauställningar och förbättrar på våra egna idéer.

– Vi lär oss att kontruera bättre utställningar och innehållspresentationer

Kaffepaus under workshopen (Ake-Borgå bjuder)

Anmälning

Anmälningslänk

Anmäl dig senast 21.9.

Utbildningen är fortbildning för bibliotekspersonal i kommuner inom Nyland och hör till det regiona utvecklingsuppdraget. Utbildningen är gratis för deltagarna. Deltagarna ansvarar själv för sina res- och matkostnader.

28.9.2020

Myrbackahuset