De nyländska bibliotekens sommardag den 18.5. i Borgå

De nyländska bibliotekens sommardag den 18.5. i Borgå

18.5.2022 klo 09:3015:30

Strandbodar och textruta

De nyländska bibliotekens sommardag fokuserar i år på frågor som har att göra med din egen och din arbetsgemenskaps välmående. Sommardagen hålls i Borgå förnyade stadsbibliotek vars utrymmen du också har möjlighet att bekanta dig med. Dagen innehåller program på både svenska och finska och vi vill uppmuntra till tvåspråkigt umgänge.

Dagen påbörjas med Fem tips för att motverka stress och öka arbetsglädje. Föreläsningen hålls av av Amy Skogberg som är före detta FM-nivåns idrottare och numera mental tränare för idrottare, organisationer och privatpersoner. Skogberg ser sig som en förändringsagent som hjälper människor till positiv förändring och utveckling.

Förmiddagen andra gäst är författaren och populära bloggaren Eeva Kolu, vars bok Korkeintaan vähän väsynyt, är en av de mest omtalade och lästa boken om utbrändhet under de senaste åren. Kolu talar för oss om återhämtning.

Under eftermiddagen hjälper Any Skogberg oss  att fundera på vad som ger oss sug och glädje i arbetet och hur vi kunde få mera av dem.

Vi får också gå en guidad rundtur i förnyade Borgå stadsbibliotek. Ake Borgå bjuder på morgon- och eftermiddagskaffe. Lunchen bekostar deltagarna själv. Deltagarna ansvarar för sina egna resekostnader.

De nyländska bibliotekens sommardag är riktad till alla som jobbar i allmänna bibliotek i Nyland. Förmiddagens presentationer strömmas via internet men spelas inte in. Vi rekommenderar att ni vid mån av möjlighet ser dem med kolleger och diskuterar temat. P

Program

9.30. Morgonkaffe och välkomstord.  Malin Hollmén, chef för bibliotekstjänsterna. AKE Borgå bjuder på morgonkaffe

10.00-11.00 Må bra på jobbet! Fem tips för att motverka stress och öka arbetsglädjen. Amy Skogberg, mental tränare

11.00 Paus

11.15 Palautumisesta. Eeva Kolu, freelancer, innehållsproducent, företagare.

12.00 Lunch (självbekostnad)

13.00 Mera arbetsglädje  – workshop med Amy Skogberg.

14.00 Kaffepaus (AKE Borgå bjuder)

14.15–15.00 Grupparbete fortsätter

15.00  Slutreflektion och planering av gemensamma utvecklingsåtgärder

15.30 Dagen avslutas