Artificiell intelligens på biblioteket – för läsningen!

Artificiell intelligens på biblioteket – för läsningen!

4.10.2021 klo 13.0015.00

robotti lukee kirjaa kirjastossa

Kom med på vår webinarieföreläsning för att få idéer och inspiration till att använda artificiell intelligens (AI) i biblioteksverksamheten. Chatbotar på hemsidan för att hjälpa virtuella besökare, text och data mining verktyg för att hitta nya insikter, datavisualiseringsverktyg för att hjälpa användare att hitta oanade kopplingar och rekomendationer.
Maskinellt lärande används redan och även ljud och bildteknologier. Biblioteken skulle kunna tillhandahålla ”Insight As A Service” (IAAS). Artificiell intelligens i kundservicerobotar eller bottar kan underhålla och hjälpa alla kunder. ”Alexa, har du en bokrekommendation för mig idag?”

Ansvarig lärare Johanna Björkell är executive coach (arbetslivscoach), FM, BSc, it-pedagog, forskare, utbildare, ämneslärare och tidigare biblioteksanställd (Tritonia).

Kursen anordnas via Teams. Deltagarna behöver dator eller platta, går även med mobil.

> Anmälningsblanketten

Anmäl dig senast 1.10.2021. Länken till webbinariet delas till de anmälda några dagar före tillfället.

Tilläggsinformation:

Leila Juusola, leila.juusola@porvoo.fi