AKE Porvoo

Toimintasuunnitelma

AKE_Porvoo_toimintasuunnitelma_2021

 

Toimintakertomus

AKE_Porvoo_toimintakertomus_2020

 

Alueellinen kehittämistehtävä

Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus alueellista kehittämistehtävää hoitavista kirjastoista astui voimaan 1.8.2018. Tällä asetuksella Porvoon kaupunginkirjastosta tuli yksi yhdeksästä alueellista kehittämistehtävää hoitavista kirjastoista.  Porvoon kehittämistehtävän toimialueena ovat Uudenmaan kunnat.

 

Muut AKE-kirjastot ovat Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

 

Alueellisella kehittämistehtävällä tuetaan yleisten kirjastojen kehittymistä ja henkilöstön osaamista sekä edistetään yleisten kirjastojen keskinäistä yhteistoimintaa. Kehittämistehtävää hoitavat kirjastot toimivat yhteistyössä muiden kirjastojen kanssa.

 

Valtakunnallista kehittämistehtävää hoitaa Helsingin kaupunginkirjasto. Valtakunnallisella ja alueellisella kehittämistehtävällä korvataan aiempi keskus- ja maakuntakirjastojärjestelmä.

 

KEHU

KEHU tulee sanoista KEHittämistehtävä ja Utvecklingsuppdrag. Kehu tarkoittaa kehumista, kiitosta ja ylistämistä. Osana alueellista kehittämistehtävää haluamme myös kehua kirjastoja nostamalla esiin kunkin kirjaston parasta palvelua ja osaamista.

 

Koulutusta ja kirjastovierailuja

Alueellisen kehittämistehtävän yhteyshenkilöinä Porvoon kaupunginkirjastossa toimii kolmen hengen tiimi, tuttavallisemmin KEHU-kopla: palveluesimies Jan Nyström sekä informaatikot Anne Suvanto ja Leila Juusola.

 

Yhdessä kirjastojen kanssa kopla suunnittelee ja järjestää Uudenmaan alueen kirjastohenkilökunnalle koulutuksia sekä virittää tiedon, osaamisen ja ihmisten kohtaamisia.

 

KEHU-uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy kerran kuukaudessa.

> Tilaa uutiskirje

 

KEHU-kopla

Jan Nyströmin tehtäviin kuuluvat erityisesti yhteydenpito Uudenmaan yleisten kirjastojen, muiden alueellista kehittämistehtävää hoitavien kirjastojen ja Aluehallintoviraston kanssa sekä kehittämistoiminnan suunnittelu. Ennen Porvooseen tuloaan hän työskenteli Myrskylän ja Pukkilan kirjastossa.
jan.nystrom@porvoo.fi, 040 596 0592

 

Anne Suvannon kontolla ovat viestintäasiat, mikä sopiikin hänelle mainiosti, koska hän siirtyi kirjastomaailmaan tiedottajan hommista. Annen sydän sykkii erityisesti lasten- ja nuortenkirjastotyölle.
anne.suvanto@porvoo.fi, 040 663 7588

 

Leila Juusola huolehtii siitä, että pystymme lähettämään osan koulutustilaisuuksista verkon kautta niille, jotka eivät pääse paikan päälle. Leilan taustalta löytyy kokemusta niin yleisistä kuin korkeakoulukirjastoistakin.
leila.juusola@porvoo.fi, 040 676 1456

 

Tietosuojaselosteet

Alueellisen kehittämistehtävän hoitamiseksi Porvoon kaupunginkirjasto rekisteröi henkilötietoja koulutuksiin ilmoittautumisen yhteydessä ja erilaisten ryhmien ja verkostojen tiedonkulkua sekä KEHU-uutiskirjettä varten.