AKE Porvoo

Toimintasuunnitelma

AKE-Porvoo toimintasuunnitelma 2023

AKE-Porvoo toimintasuunnitelma 2022

AKE-Porvoo toimintasuunnitelma 2021

 

Toimintakertomus

AKE_Porvoo_toimintakertomus_2020

 

Alueellinen kehittämistehtävä

Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus alueellista kehittämistehtävää hoitavista kirjastoista astui voimaan 1.8.2018. Tällä asetuksella Porvoon kaupunginkirjastosta tuli yksi yhdeksästä alueellista kehittämistehtävää hoitavista kirjastoista.  Porvoon kehittämistehtävän toimialueena ovat Uudenmaan kunnat.

 

Muut AKE-kirjastot ovat Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

 

Alueellisella kehittämistehtävällä tuetaan yleisten kirjastojen kehittymistä ja henkilöstön osaamista sekä edistetään yleisten kirjastojen keskinäistä yhteistoimintaa. Kehittämistehtävää hoitavat kirjastot toimivat yhteistyössä muiden kirjastojen kanssa.

 

Valtakunnallista kehittämistehtävää hoitaa Helsingin kaupunginkirjasto. Valtakunnallisella ja alueellisella kehittämistehtävällä korvataan aiempi keskus- ja maakuntakirjastojärjestelmä.

 

 

Koulutusta ja kirjastovierailuja

Alueellisen kehittämistehtävän yhteyshenkilöinä Porvoon kaupunginkirjastossa toimii kolmen hengen tiimi: vastaava informaatikko Jan Nyström sekä informaatikot Elina Karioja ja Tiina Rajala.

 

Yhdessä kirjastojen kanssa tiimi suunnittelee ja järjestää Uudenmaan alueen kirjastohenkilökunnalle koulutuksia sekä virittää tiedon, osaamisen ja ihmisten kohtaamisia.

 

Uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy kerran kuukaudessa.

> Tilaa uutiskirje

 

Ota yhteyttä!

Jan Nyström toimii ruotsinkielisen yhteistyöryhmän ÅKEn jäsenenä sekä yhteyshenkilönä esihenkilöiden ja johtajien koulutuksissa ja työryhmissä. Jan toimii aktiivisesti myös pienten kirjastojen yhdyshenkilönä.
jan.nystrom@porvoo.fi, 040 596 0592

 

Elina Kariojan vastuulla on kirjastolaisten aarrearkun, Liboppi-alustan Uudenmaan alueen kurssit ja valtakunnallinen kehittämistyö muiden AKE-kirjastojen kanssa. Elina vastaa myös muista digitaaliseen osaamiseen liittyvistä koulutuksista sekä AKE Porvoon sosiaalisen median kanavista. Elina toimii Ikääntyneiden kirjastopalvelut Uudellamaalla -verkoston vetäjänä.
elina.karioja@porvoo.fi, 040 610 2218

 

Tiina Rajala vastaa viestinnästä ja erityisesti kuukausittain lähetettävästä uutiskirjeestä. Tiina on myös suorittanut palvelumuotoilun YAMK-tutkinnon eli osaa antaa neuvoja asiakaslähtöiseen kehittämistyöhön. Tiina toimii vetäjänä Uudenmaan yleisten kirjastojen suurimmassa ja aktiivisimmassa verkostossa, LANU-työryhmässä.
tiina.rajala@porvoo.fi, 040 539 6368

 

Tietosuojaselosteet

Alueellisen kehittämistehtävän hoitamiseksi Porvoon kaupunginkirjasto rekisteröi henkilötietoja koulutuksiin ilmoittautumisen yhteydessä ja erilaisten ryhmien ja verkostojen tiedonkulkua sekä uutiskirjettä varten.